fbpx Деца представиха чрез рисунки безопасността на пътя | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Деца представиха чрез рисунки безопасността на пътя

За 6-и път в България и за 12и път в света се проведе Международната програма на Renault „Безопасност и Мобилност за Всички”. 9 ученици, чиито рисунки и проект заеха първите места, спечелиха голямата награда - посещение на Международната среща на финалистите от всички страни участнички, която по традиция се провежда в Дисниленд, Париж. Темите на конкурса бяха свързани с безопасността на пътя и с отговорното отношение към околната среда.
От своето създаване програмата обучава най-малките участници в пътното движение в познаване на правилата и отговорно поведение на пътя. Тази година бе добавена още една възрастова категория – V и VI клас, които трябваше да разработят проект за опазване на околната среда или безопасност на движението в техния град.

Сред финалистите имаше представители както на столични училища, като първенците бяха поощрени с допълнителни награди от Столична Община, дългогодишен партньор на проекта, така и от градове като Лом, Сопот и Пловдив. Ученици от НУ „Неделя Петкова“, Сопот, ЧОУ „Д-р Петър Берон“ и II ОУ „Константин Фотинов“, Лом ще се срещнат с победителите от цял свят и ще прекарат три дни в забавления и полезни игри в Дисниленд.

Настоящото шесто издание на програмата достигна до 10 000 ученика, от 50 училища в 25 български градове и села. Членове на журито в конкурса за рисунка и партньори на програмата са представители на: Дирекция „Превенция, Интеграция, Спорт и Туризъм” към Столична Община и на Съвета за безопасност на движението на децата към Столична Община; Unicef в България; Френски Културен Институт в България; Publicis и Меглена Югова от страна на Рено Нисан България.