fbpx Детски музей на колела обикаля страната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Детски музей на колела обикаля страната

„Детски музей на колела” ще събере в София деца, които ще могат да се включат безплатно в редица творчески работилници, като по забавен начин ще им бъде представена историята на световното изкуство.

Проектът е съвместна инициатива на Фондация Изиарт и Societe Generale Експресбанк. Първата серия издания бяха в градовете Русе и Варна, където ателиетата се радваха на огромен интерес от деца и родители. За двата дни приветствахме повече от две хиляди деца, а на 600 деца, които успяха да преминат през всички работилници и събраха специални печати им бяха издадени поименни дипломи.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт). Преподаватели в програмата са млади специалисти - дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца. След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на „Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьоври от различните епохи. Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство. „Музеят на колела” ще работи пред „Народния театър Иван Вазов” на 26 юни (събота) от 10.00 ч. до 20.00 ч.

Следващите спирки на „Детският музей на колела” ще бъдат в Пловдив на 27 юли неделя и в Плевен на 2 август събота.