fbpx Дни на отворени врати за винарните в Мелнишко | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дни на отворени врати за винарните в Мелнишко

За трета поредна година, винарските изби от региона на Мелник ви канят да отпразнуваме заедно празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан.

От 14 до 17 февруари 2019г, Винарните от региона отварят вратите си за посетители! Очаквайте традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна. Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улесниение на посетителите в региона сме създали картата Винени Маршрути Мелник, която може да се свали безплатно от тук. Тя  включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други. 

В „Дни на отворени врати 2019“ ще вземат участие следните винарски изби:

    Вила Мелник, с. Хърсово
    Орбелия, с. Коларово
    Орбелус, с. Кромидово
    Рупел, с. Долно Спанчево
    Златен Рожен, с. Капатово
    Либера Естейт, с. Хотово
    Семейно Имение Зорница, с. Зорница
    Синтика, гр. Сандански
    Аугео Фемили Естейт, с. Враня

Заедно с това през уикендът 09 - 10.02.2019 г. се провежда Фестивалът на Мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник. Всички инициативи се провеждат с подкрепата на общините Сандански и Петрич.