fbpx Първи ресторант само с вендинг автомати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първи ресторант само с вендинг автомати

Ресторантът Foodie Fridge във Виена предлага 24 часа в денонощието биологични продукти от местни производители. В ресторанта има единствено вендинг автомати, но въпреки липсата на сервитьори, контакт с клиентите ще има.

Висококачествени ястия могат да бъдат закупени в ресторанта по всяко време на денонощието. Вкусната храна тук е издигната в култ, а продуктите са биологично чисти и изключително местно производство.  Предлагаме храна за вкъщи, а рецептите са създадени в сътрудничество с най-добрите виенски ресторанти, разказва Александър Билаш, съсобственик и изпълнителен директор на компанията. След приготвяне храната се охлажда, опакова се в екоопаковки и се съхранява в хладилници. По този начин тя запазва вкуса си през следващите три до четири дни. Избраните рецепти идват предимно от тайландската, испанската, италианската и австрийската кухня. Ресторантът разполага и с автомати за закуски, като веган чипс и сладкиши, с които Виена е известна по цял свят. Там могат да се закупят и напитки, като повечето от тях също са биопродукти. Пълната гама на ресторанта включва около 300 продукта, включително сезонни оферти.

Бургери за по едно евро със сигурност няма да се предлагат в този ресторант, но цените ще бъдат в рамките на разумното за Виена. Отделните ястия струват от 7 до 10 евро, а ако ястието съдържа риба или скариди, цената ще е малко по-висока. За да не се пренебрегва човешкия фактор и да не се губи общуването между хората, ресторантът редовно ще провежда дегустации на храни, където клиенти и собственици ще могат да се срещнат, да опитат новите предложения и да обменят мнения за менюто.

Снимка: © Tabea Hepp