fbpx Кафеено лято с Hausbrandt | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кафеено лято с Hausbrandt

Обичам кафето. Обичам го като ритуал, който дава старт на новия ден. Научих се да го обичам от годините, когато учех в Италия. Синьора Марконе, майката на моята италианска приятелка, слагаше шестограмката кафеварка и след минути старата каменна къща край Генуа ухаеше на кафе. Особено лятото, след неделния фамилен обяд на терасата с изглед към морето, ритуалът „кафе“ беше като магично преживяване. Никой не го пропускаше. Тогава я питах – „Как така в Италия има толкова много различни марки кафе и кой ги пие всичките?“. А тя ми отговори – „В Италия кафето е преживяване и никой производител, дори и най-малката пекарна, не може да си позволи лукса да не продава качествено кафе. Просто никой няма да го купува. Другото е въпрос на маркетинг“.

Така, кафето стана и мой ритуал.

Качественото, от Италия, изпечено и пакетирано в Италия. В новото време вкъщи имам кафе машина, но от време на време не пропускам и старата шестограмка.

Във ваканционните дни забравям за всяка светска суета и карам само по джапанки, къси панталони, тениска и бански. И кафе. Рано сутрин (обичам да гледам изгрева в 6 ч.), със закуската, която по принцип обожавам и не мога да започна деня без нея.

Огнен залез над морето и уникална гледка от централното селище Хора на о. Самотраки

Това лято част от ваканцията прекарахме на енигматичния гръцки остров Самотраки, на около час и половина с ферибота от Александруполис. Или иначе – 450 км от София до сушата. За острова казват, че е планина в морето, а по зъберите му бог Посейдон сядал, за да наблюдава развоя на Троянската война (за острова ще разказвам отделно).

Бяхме резервирали чудесно студио почти на самия бряг и не си представях сутрините без ароматно кафе. Така, в малкия ми личен багаж едно от важните неща, които взехме, бе компактна кафе машина с капсули.

Заложих на Hausbrandt

Не се лъжете по немското звучене на марката. Абсолютно италианско кафе от Триест (Trieste) с прекрасен, истински поетичен вкус, в който с всеки изминат ден се влюбвах все повече.

Знаете ли, че въпреки че в света има над 60 вида кафе, зърната използвани за приготвяне на напитката, идват само от два вида: Coffea arabica, приблизително 75% и Coffea robusta, 25%.

EPICA® капсулите са опаковани в защитна атмосфера

Аз имах Арабика капсули в две разновидности - ESPRESSO 100% арабика кафе и GOURMET 100% арабика кафе.

Самите капсули се казват Epica - патентована от Hausbrandt двукамерна капсула, която гарантира максимална хигиена и запазва аромата на прясно смляно кафе. Работят с елегантните домашни машини Guzzini, които са проектиран от известния италиански архитект Карло Коломбо специално за марката.

Черните“ капсули са моят фаворит – интензивен вкус, нотки на различни подправки, които обикновения вкус трудно може да определи, аромат на бисквита, карамел.

GOURMET или „сините“ капсули имат по-изявен и силен аромат, с усещане на натурално какао. Хубавото е, че приготвянето на кафето става за минута – от включването на машината до готовата чашка – дълго или късо кафе. Мощността й е 1200W и същевременно в режим на изчакване консумира само 0,5W. Изключително леко се борави с нея. Има LED подсветка на контейнера за вода и на гнездото, което много помага дори и да е по-тъмно мястото.

Кафе машината е елегантна и подхожда на всеки домашен интериор

Марката „Specialty Caffè Hausbrandt“ е основана през 1892 г.

Фактът, че една марка е издържала на времето вече повече от 130 години, говори само по себе си за нейната стойност. Hausbrandt става първата компания, предлагаща продукти, които са преработени и опаковани в запечатани метални кутии в собствения си завод.

Въпреки лошите последици от Втората Световна война, Hausbrandt запазва своята идентичност като най-голямата италианска компания за производство на кафе по това време. През 1968 г. Мартино Занети полага основите на това, което ще се превърне в една от най-представителните компании в светa на кафето. Той избира да се посвети на една предприемаческа инициатива, насочена към насърчаване на подбрани гурме селекции от кафе, неизследвана територия по това време. Тази промяна е символично скъсване с миналото като се насочва към потребителите, които търсят изискани, висококачествени продукти.

В края на 80-те Мартино Занети използва началото на предприемаческата вълна като начало за лансиране на тренда “Moka”- силен акцент на марката с нови и отличими характеристики. Основният акцент е в цветовете червено и златисто като по този начин “Моka” се представя в по-съвременен външен вид.

Днес Hausbrandt гарантира широко предлагане на своите продукти чрез развитие на дистрибуционната си мрежа. Високотехнологичен логистичен хъб съхранява на голяма площ портфолиото на компанията. Идентичността на компанията е обновена за втори път в нейната история, като се представя с ново лого и комуникационна стратегия.

В България марката се представлява от Крема Кафе България.

Моята гръцка ваканция на о. Самотраки. В Гърция кафето Hausbrandt e изключително популярно и може са открие в много кафетерии