fbpx Българин ще се бори за титлата на най-добрия барман в Маями | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българин ще се бори за титлата на най-добрия барман в Маями

Българин ще се бори за титлата на най-добрия барман в Маями

Десет финалисти на престижния конкурс за бармани Diageo Reserve World Class се надпреварваха да покажат майсторство, за да бъде избран най-добрият, който ще представя България на световния финал на конкурса в Маями през септември.

Състезанието стартира с вкусов тест и скоростно пазаруване – на всеки от барманите бе отпуснат ограничен бюджет, в рамките на който те трябваше бързо и разумно да си набавят всичко необходимо за приготвянето на два коктейла, с които да впечатлят журито на 30-ти юни в предизвикателството „Пазарувай с мисъл“.

Същинският финал на 30 юни започна още от сутринта с предизвикателството „Авторски коктейл“, в което всеки участник разполагаше със 7 минути да създаде и представи по най-атрактивен начин своя шедьовър. В следващия кръг от финала „Пазарувай с мисъл“ барманите приготвиха напитки с продуктите, които са напазарували предния ден.

След всяко едно от тези предизвикателства отпадаха двамата финалисти, събрали най-малко точки. До последното предизвикателство „Коктейли по часовник“ достигнаха шестимата бармани с най-добър резултат до момента. Всеки от тях имаше точно 6 минути, за да приготви 6 коктейла от световна класа. След изтичането на последната секунда се отчете всяка точка и бе обявен победителят в World Class България 2016 – Самет Али, представител на ресторант Космос. Той ще има огромната гордост и привилегия да представи България на световния финал през септември.