fbpx Охльовчето Турбо с повече мощ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Охльовчето Турбо с повече мощ

 

Chevrolet ще даде повече мощ на малкото охлювче Turbo в едноименния филм на компанията DreamWorks Animation SKG, Inc., който предстои да излезе на голям екран. Сътрудничеството между Chevrolet и DreamWorks Animation ще бъде насочено към почитателите на филма в САЩ и няколко други пазари в световен мащаб и ще спомогне за обогатяване на автентичната състезателна атмосфера във филмовата продукция. Обширната кампания ще включи в програмата си различни промоционални инициативи и мероприятния, организирани от официалните представители на Chevrolet на ключовите пазари на марката.

Творците от DreamWorks са се консултирали с дизайнерите на Chevrolet при създаването на анимационните герои във филма в лицето на модела Camaro и задвижваните с двигатели на Chevrolet състезателни болиди от серията Indy. Премиерата на новата лента в САЩ е насрочена за 17 юли. Tурбо ще бъде първият филм, в който DreamWorks Animation си партнира по подобен начин с дадена марка. Марката Chevrolet е неразделна част от филма и играе важна роля в два от ключовите моменти в него. В единият от тях охлювчето Tурбо се сдобива със своята бързина след случайната си среща с Chevrolet Camaro, а по-късно прочутата емблема с „папийонката” на Chevrolet е забележителен елемент в много от сцените около надпреварата Indianapolis 500.

Като отражение на сцените във филма, емблемата на Chevrolet бе ярка част и от истинското състезание на пистата, проведено миналия уикенд. "Tурбo е един от най-очакваните нови филми това лято и ние сме изключително въодушевени от сътрудничеството си с филмовото студио. То е в пълно съответствие с възобновеното присъствие и участие на марката Chevrolet в INDYCAR," сподели Тим Махони, директор маркетинг на Chevrolet. "Mилиони бъдещи собственици на автомобили и водачи ще бъдат вдъхновени от героя Tурбо в изпълнението на своите големи и малки мечти в живота."

Маркетинг директорът на DreamWorks Animation Ан Глоуб на свой ред сподели - "В един филм, който разказва за малкото и бавно охлювче, което мечтае да се сдобие с бързина, кой по-добре от автомобил на Chevrolet би могъл да даде на героя първото усещане за устрем и пътуване с висока скорост? Нашето сътрудничество с марката Chevrolet при създаването на филма и в организацията на надпреварата Indy 500 има напълно естествен характер и придава елемент на автентичност на шеметния сюжет във филма." Chevrolet ще използва образа на филмовия герой Tурбо и в рекламна кампания преди премиерата на филма. Рекламните послания ще използват филмовия сюжет за осъществените мечти в унисон с новата маркетингова платформа с посланието "Find New Roads" на Chevrolet.

Филмът Tурбо ще излезе по екраните и в Европа през това лято, като за България премиерата се очаква да бъде на 19 юли. Обширната кампания обхваща също интегриране на рекламни послания на различни продукти на марката Chevrolet в телевизионни и печатни реклами със специално създадени за целта анимационни клипове и визии, които ще бъдат преведени на много езици за отделните пазари по света, както и промоционални инициативи в социалните мрежи. В допълнение към това, отделни търговски представителства на марката ще се включат в сътрудничество с разпространителите на филма в момента на премиерата на филма в отделните европейски страни. Плановете за това сътрудничество ще бъдат различни за всеки отделен пазар.