fbpx Станете част от световния ден на ценностите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Станете част от световния ден на ценностите

Станете част от световния ден на ценностите

Ценностите ще бъдат във фокуса на внимание по цял свят на 20-ти октомври тази година, когато за първи път ще бъде отбелязан Световния ден на ценностите. Целта на Деня на ценностите е да насочи вниманието и да задълбочи разбирането ни за тях, както и да поощри практикуването на ценностите, които изповядваме. Ще се постави акцент върху това как ценностите ни мотивират, как ни помагат да постигаме благосъстояние в личен, семеен, професионален, организационен и обществен план, как влияят на здравето ни и на бъдещето на целия свят. Ще осмислим какво представляват ценностите, защо са важни и как превръщането им в осъзнати действия променя живота ни.

Повечето от нас се сещат и размишляват за ценностите си рядко – обикновено при формулиране на мисия за организация или инициатива, както и във връзка със социални и корпоративни програми и кампании. Оказва се обаче, че ценностите са движеща сила за промяна в личен и обществен план и могат да бъдат осмисляни и измервани.

Евдемония Сълушънс е официален партньор на Световния ден на ценностите в подкрепа на организации в Европа със серия от дейности, които подпомагат процеса на осмисляне на личните и организационни ценности и превръщането им в действия. Компанията е сертифицирана от Barrett Values Centre – международен център за измерване и оценка на културата и ценностите на ниво индивид, организация, общност и общество, и допринася за отбелязването на деня чрез:

  • Окуражаване на общности и организации да опознаят личните ценности на хората си.

  • Въведение в инструмента за оценка на личните ценности на Barrett Values Centre, даващ възможност за поглед навътре в личната ценностна система и предпоставка за здраве и благополучие на физическо, емоционално, интелектуално и духовно ниво. Тази оценка е в основата на инструментариум, подпомагащ лидери да измерват и управляват лидерското си развитие и организационната култура.

  • Окуражаване на хора, екипи, организации и общности да действат спрямо ценностите си по ангажиращ и забавен начин, като участват в конкурс за история / снимка, която демонстрира как живее конкретна ценност в действията им.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

Стъпка 1: ДАЙТЕ ГЛАС НА ЛИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ НА ХОРАТА ВЪВ ВАШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ОБЩНОСТ

Като организация или общност Вие можете да се присъедините, като дадете възможност на хората си да участват в проучване на личните ценности. След това ще получите Values Word Cloud с най-често срещаните ценности, които хората в организацията Ви посочват като свои лични. Всеки, който пожелае, ще получи на електронната си поща писмен доклад за личните си ценности по методологията на Barrett Values Centre. За целта само трябва да го отбележи при попълване на проучването, което отнема до 5 минути на човек. Ако искате Вашата организация да участва, пишете на values@eudaimonia.solutions и в рамките на 1 работен ден ще получите линк, който да споделите сред хората си.

Стъпка 2: ПРЕВЪРНЕТЕ ЦЕННОСТИТЕ НА ВАШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В ДЕЙСТВИЯ

Насърчаваме Ви да бъдете активни и да отделите време за дейности, които представят ценностите на Вашата организация или общност. Изпратете своите истории и снимки на values@eudaimonia.solutions и ще бъдат популяризирани в социалните мрежи, а най-забележителните ще бъдат наградени – колкото по-активни и креативни сте, толкова по-голям е шансът да спечелите безплатна индивидуална коучинг сесия или консултация на тема „Трансформация на организационната култура“ за организации и общности.

ЦЕЛТА е всички заедно да си припомним, че сме човешки същества, които ежедневно са водени от една или друга ценност както у дома, така и на работа. Изразяването на ценностите ще бъде знак за разбиране и приемане, че ценностите са в сърцевината на идентичността ни.

Facebook коментари