fbpx Преставиха новите тенденции в прическите, грима, маникюра | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Преставиха новите тенденции в прическите, грима, маникюра

Arena Professional 2014

Преставиха новите тенденции в прическите, грима, маникюра

Над 4000 професионалисти и гости посетиха традиционния форум за красота и здраве – Arena Professional 2014 в София. В рамките на изложението бяха представени над 200 водещи марки българска и световна козметика и над 100 нови продуктови линии, услуги и апаратура. Лектори и преподаватели от България, Франция, Израел, Гърция, Италия и Китай проведоха редица демонстрации, семинари и безплатни консултации за последните новости в грижата за нокти, коса, лице и тяло. За първи път у нас гостуваха и експертите от Beautystreams - единствената компания в световен мащаб, която изготвя и предлага онлайн прогнози за тенденциите в бюти бранша за период до 2 години напред.

Български и международни професионалисти очертаха акцентите за сезон пролет-лято 2015. При прическите на мода ще са силно геометричните форми, които се подчертават чрез цветове и дори могат да създадат ефекта на “растер”. При грима цветовете остават нежни и меки, а скулите са по-скоро дискретно подчертани с бронз или праскова. Акцентът пада върху веждите - те могат да бъдат агресивно подчертани в черно, дори сресани с ефект на пера или обратното – обезцветени. Допълнително могат да се добавят дори кристали. Миглите са тежки и театрални, а сенките са решени в контрастни цветове като снежнобяло и дори неоново оранжево. При ноктите се запазва тенденцията за заострена форма, а цветове са сиво, нюанси на коралово, бяло и различни графични комбинации със сребърно.

Паралелно с представянето на най-новите тенденции, гостите на Arena Professional 2014 се запознаха с уникални продукти като: шампоан за коса с 24-каратово злато и кралски хайвер, маска с прашец от платина и серум с пудра от 13 скъпоценни камъка, сред които рубини, турмалин, амбър, креол и др. За първи път бяха представени и иновативни терапии за премахване на бръчки – платинена анти ейдж терапия и кислородна терапия, както и дълбоко почистване на лице, което трае само 20 минути.

В рамките на Arena Professional 2014 се проведоха и два конкурса – за професионален грим и за изграждане и дизайн на нокти. В Make-Up Competition Arena of Beauty 2014 специалистите премериха сили в категория: Моден сценичен грим, с тема „Стихии”, а призът Гримьор на годината” грабна Яна Стоянова. В категория „Пълна визия“ нейл дизайнерите от шампионата GOLDFINGERS NAIL ARENA PROFESSIONAL BALKAN работиха по тема „Древногръцка митология“ и успяха да пресъздадат върху нокти образите на Горогна Медуза, Зевс и Афродита и дори да изградят древногръцки храмове и кораби върху ръцете на моделите. Първото място журито отреди на Лидия Пак.

Специални гости на Arena Professional 2014 бяха Каролин Лекюрър от Швейцария, която проведе семинар на тема „Енергийно лечение“ с кратка практическа част – лечебна сесия с фокус върху дълбоката емоционална трансформация. Надин Николова – ученик на Ранджан Муларат, школа „Калари Гурукалам“, Бангалор, Индия пък представи Калари Марма - масажът на индийските воини отпреди 5000 години. Това е аюрведа практика, която днес се използва за подобряване на здравословното състояние, пречистване на тялото и кръвта чрез изхвърляне на токсини, редуциране на мазнините, подобряване на кръвообращението и дишането. Проф. Гуо Дзин Хуа, специализирал иглотерапия и китайска медицина в САЩ, Япония, Русия и др., демонстрира основните техники при традиционния китайски масаж и приложението им при терапия на лице с Анти-ейдж и Лифтинг ефект.  

Facebook коментари