fbpx Лятото е тук - La Roche-Posay за нуждата да защитим кожата си от слънцето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лятото е тук - La Roche-Posay за нуждата да защитим кожата си от слънцето

Водеща снимка
Да

Лятото е тук - La Roche-Posay за нуждата да защитим кожата си от слънцето

Слънцето може да бъде най-добрият ни приятел, но и най-лошият ни враг, тъй като не всички са еднакво защитени от лъчите му. Последните дерматологични проучвания показват, че неговото въздействие върху нашата кожа може да бъде причина за стареенето на кожата, пигментацията и увреждането на ДНК.

Като един от лидерите в защита на кожата La Roche-Posay беше домакин на световното събитие DERMLIVE, посветено на слънцезащитата.

Какво трябва да знаем за излагането на слънце 

  • 95% от UV лъчите, достигащи до Земята, са UVA. За разлика от UVB, които са отговорни за слънчевите изгаряния, UVA са отговорни за стареенето на кожата, хиперпигментацията и увреждането на ДНК
  • 365 дни в годината: UVA присъстват през цялата година и могат да преминават през облаци и прозорци
  • 80% от признаците на стареене (пигментации и бръчки) се дължат на излагане на ултравиолетови лъчи
  • 20 пъти: кожата е изложена приблизително 20 пъти повече на UVA лъчи, отколкото UVB лъчи.
  • 5 или повече случая на тежки слънчеви изгаряния по време на детството и юношеството = 80% по-голям риск от рак на кожата
  • 50%: годишните случаи на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, са се увеличили с близо 50% през последното десетилетие.
  • 99% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме

Ето защо за 6-та поредна година в България Roche-Posay се объръща към обществото: ‘‘Станете Skin Checker’’ и стартира кампания за насърчаване на хората да проверяват редовно кожата си, както и кожата на своите близки, за превенция на кожния рак. И тази година през юни и юли голям брой български дерматолози ще провеждат безплатни скринингови прегледи на кожни образувания с цел ранното диагностициране на проблемните такива. Пълен списък с графиците за тези прегледи може да намерите на този ЛИНК, като списъкът се актуализира всяка седмица.

ANTHELIOS - ЗАЩИТЕТЕ КОЖАТА СИ

Днес ANTHELIOS е дермокозметична гама N1 за защита от слънцето, препоръчвана от над 60 000 дерматолози по света. Тя е пионер в слънцезащитата вече 27 години, предлагайки филтърна система и технология с цел да осигури оптимална и широкоспектърна защита от слънцето, дори и на най-уязвимите типове кожа. Ето 3 продукта, които наистина трябва да притежавате:

#1 ANTHELIOS НЕЗАБЕЛЕЖИМ ФЛУИД SPF50+ 

Въпреки че цифрите все още са ниски, все повече хора осъзнават отрицателното въздействие на ежедневното излагане на слънце върху кожата и искат да използват сланцезащитния си продукт ежедневно. Благодарение на технологията Netlock, Anthelios незабележим флуид смесва ултра висока UV защита и текстури, които са свръхлеки, водоустойчиви, устойчиви на пот и пясък. Подхожда на всички типове кожа.   

#2 ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 

За жените, които искат да надградят превенцията и да коригират признаците на стареене с един-единствен продукт, Anthelios Age-Correct е перфектният избор: висока UVB / UVA защита, комбинирана с мощна комбинация от активни съставки против стареене и пигментации (ниацинамид + хиалуронова киселина) с клинично доказана ефикасност.

#3 СЪВМЕСТНА ОТГОВОРНОСТ – ОТГОВОРЕН КЪМ КОЖАТА И КЪМ ПЛАНЕТАТА

Лансирано първоначално във Франция миналото лято, новото слънцезащитно мляко в екологична опаковка Anthelios хидратиращо слънцезащитно мляко сега става глобално! Възползвайки се от най-новата технология за защита от слънцето, то има и първата по рода си опаковка с интегриран картон. Тя има -45% пластмаса в сравнение с типична пластмасова опаковка, истински поврат в производството на козметика. Очаквайте още скоро, тъй като част от амбицията на марката е да намали използването на необработена пластмаса със 70% до 2025 г. и 100% до 2030 г.

КОЖЕН РАК – какво трябва да наблюдаваме?

Най-лошият ефект от слънцето е ракът на кожата. Годишните случаи на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, са се увеличили с близо 50% през последното десетилетие. Тъй като това е толкова важен проблем за общественото здраве, La Roche-Posay вече повече от 20 години работи в насока за подпомагане превенцията на рака на кожата. Освен консултация с дерматолог, методът ABCDE е най-добрият начин, с който да проверите своите бенки, тези на любимите си хора и да предотвратите рака на кожата.

ABCDE означава: Асиметрия (А), Граници (B), Цвят (C), Диаметър (D) и Еволюция (E). Бенката асиметрична ли е? Има ли неравни граници? Има ли промяна на цвета? По-голям ли е диаметъра от 6 mm? Има ли еволюция в растежа?