fbpx На море с новия Motorola moto g 6 plus (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На море с новия Motorola moto g 6 plus (ВИДЕО)

Спомням си първия ми мобилен телефон преди… 20 години – Моторола, една дебеличка, но удобна за захващане, с хубави бутони и с антена, която се разпъваше като говориш. Удържа много време, приключих с нея, защото морално остаря, но до последно провеждах кристално ясни разговори с нея.

Днес в ръцете си държа най-новото поколение на серията moto g - Motorola moto g 6 plus, който съвсем скоро бе представен в България – елегантен и тънък смартфон (167 гр.) с гръб и дисплей от 3D стъкло, с водоотблъскващото покритие, което защитава телефона отвътре и отвън. Далеч съм от мисълта, че издържи на изпускане в морето, на където съм се запътила. Хубавото е, че има силиконов калъф, който добре предпазва от солените пръски и лепкави  пръсти. В края на май открадвам няколко дни и се отдавам на морска ваканция в съседна Гърция. Да видим как moto g 6 plus ще ми я отрази

Телефонът се води в средния клас и предварително някои експерти ми казват да не очаквам кой знае какво (признавам, че снимам постоянно и смартфоните са именно моята нова камера, въпреки професионалния фотоапарат, който имам, а снимките със съдържание са ми страст). „Дали пък ще ми провали хубавите гръцки пейзажи?!

 

 

Да видим какво има машинката - процесор Qualcomm® Snapdragon™, който работи с Android™ 8.0 Oreo™ (не заби нито един път, колкото и прозорци наведнъж да отварях),  5,9-инчов екран, Full HD Max Vision дисплей с много ярки и наситени цветове, две камери - 12 MP и 5 MP основна с двоен авто фокус и бленда f/1.7 + 8MP предна за селфита. Автофокусът, макар и не мигновен, реагира достатъчно бързо, освен ако не сте папарак. Единствено вечерните снимки не са с достатъчно добро качество, но ако успеете да „излъжете” камерата, може и да се получи прилична снимка.

 

Останах много приятна впечатлена от забавните филтри, които предлага камерата. Портретният филтър прави изключително добри снимки и то при различни светлини. Много забавен е и този с акцент върху един цвят, докато останалите цветове от снимката излизат черно-бели. Ако снимате видео много ефектен е забавеният каданс – например как плавно скачате в басейн или загребвате с гребло. Много често снимам ревюта на автомобили и с другия ефект, който прави бързи кадри, дори и един SUV на Opel преминава като състезателен автомобил.

 

Телефонът има 3000 mAh батерия, която издържа наистина повече от ден и то, ако почти постоянно правите нещо с него. Значи, ако съм в нормален работен ден със сигурност и два дни и половина ще издържи. Тай-хубавоте е TurboPower 15W зарядното устройство, което благодарение на технологията за бързо зареждане само за 15 минути дава ок. 30% заряд (ако батерията е останала с 4-5% само).

 

Не е за пренебрегване, че телефонът има слотове за две SIM карти и една за памет, като самият разполага с вградена  64 GB памет.
В крак с новото време moto g 6 plus има и мултифункционален четец за пръстови отпечатъци, с който много бързо отключвате телефона и дори може да правите и оторизирани мобилни разплащания. И като стана въпрос за пари – цената в свободна продажба е 609 лв., която за качество-цена е съвсем добра.

 

 

 

Останах повече от приятно впечатлена от телефона в средния клас – добра работа на софтуера, приятен за боравене, снимките, които направих имат много добро качество, дори разпънати на голям екран на компютър, видеото също. И за да прецените възможностите на телефона, предлагам кратко ВИДЕО, заснето и монтирано с телефона.