fbpx Тенерифе - където приказката става реалност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тенерифе - където приказката става реалност

Тенерифе - където приказката става реалност

 
Въпреки, че скиорите се радват на всяка паднала снежинка, тези от вас, които обичат водната шир, чакат с нетърпение да започне морския сезон. И докато сте в очакване да отскочите до родното Черноморие, междувременно може да изживеете една неочаквана тюркоазна приказка. „Островът на вечната пролет” ви очаква – Тенерифе, един от най-популярните курорти в света, част от най-големият остров от Канарския архипелаг. Наричат го така, заради мекия морски климат, който гали кожата, а душата се изпълва с най-красиви чувства. 
 
 
Природата толкова много е творила върху този къс земя, че е успяла да извае всичко - величествени планински вериги, плодородни долини, гъсти тропични и субтропични гори, вулканични полупустини и пясъчни дюни. И всички това се оглежда в океанските води с невероятен тюркоазен цвят. На бреговата линия се редуват обширни открити плажове със златист или черен пясък и скалисти участъци с характерни релефни форми. 
 
 
Какво ще правите вие? Това, което правят и звездите, които често посещават Тенерифе. Забавленията там нямат край. Цял ден може да се отдадете на уникалния парк „Лоро“, където можете да видите над 300 вида папагали, различни спектакли с делфини, горили, алигатори, костенурки, фламинго и още много различни животни. 
 
 
Друг ден може да посетите парка Тейде, като се изкачите до върха на вулкана Тейде – всякакви думи са слаби да опишат спиращи дъха гледки – наистина просто трябва да го видите. 
Тенерифе е мястото, където може да изживеете най-романтичната любов, онази, която сте гледали по филмите, но в случая може да бъдете главен герой. Отдайте се на испанската кухня, в някое от малките сгушени ресторантчета, където гледката към океана трепти с кристална чистота. И всичко полято обилно с ненадминати испански вина...
 
И като се замислите, всичко това е на няколко часа път от София – остават последни места за чартърния полет на 03.04.2015г. От Уелкъм травъл ви очакват да резервирате! http://www.welcometravel.bg/pochivka/998/96/8/остров-тенерифе-03-04-пролет-2015.html
 
И да не забравите банските!!