fbpx Добре дошли в епохата на видео маркетинга | част 1 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Добре дошли в епохата на видео маркетинга | част 1

До 2019г. видео съдържанието се очаква да произвежда повече от 80% от целия уеб трафик, според HubSpot

В края на 2014г. Марк Зукърбърг прогнозира, че в 5-те години напред гледанията на видео съдържание във Facebook ще заемат по-голямата част от трафика в социалната мрежа. Днес тези предположения са приели гигантски измерения и освен, че ние като потребители обичаме да гледаме видео, все повече брандове залагат на него в комуникацията си с потребители, а по данни за най-голямата социална мрежа, над 8 милиарда гледания на видео се осъществяват в рамките на ден.

Интернет океанът предлага различно по вид и характер видео съдържание и то не винаги има заложени маркетингови цели, но някои негови свойства го правят особено ефективно за маркетьорите. Преди всичко за аудио-визуалното съдържание знаем още от учебниците по комуникация, че е в пъти по-въздействащо от чистия текст. Чрез него можем да покажем бранда, неговата екосистема и силни черти. Интересна статистика показва, че потребителите започват да разпознават бранда след 5-6 виждания и ако съдим по нея, видеото е особено полезно, защото лесно става вирусно. Като прибавим и възможността да излъчваме видео на живо без особени усилия и предварителна подготовка, новият тренд в маркетинга е ясен – видео.

Споделям с вас някои статистики, които ще ви помогнат да разберете колко могъщо маркетингово средство ще бъде видеото, според новини на HubSpot.

• Видеото се очаква да произведе повече от 80% от целия уеб трафик до 2019г.
• Добавянето на видео към имейлите с маркетингова цел може да увеличи click-through rate с 200-300%.
• 90% от потребителите отчитат, че видеата с представяне на продукти им помагат да направят решения при покупки.
• Според YouTube, консумацията на видео на мобилни устройства се увеличава със 100% всяка година.
• 64% от потребителите са по-склонни да купят продукт онлайн, след като са гледали видео за него.
• 87% от онлайн маркетьорите използват видео съдържание в техните дигитални стратегии.
• Видео рекламите заемат 35% от всички инвестиции за онлайн реклама.


В следващите две издания на „Твоят Бизнес 2.0” ще продължим с темата за видео съдържанието, като първо ще ви споделим някои интересни техники за ползваме в маркетингови стратегии, а след това ще ви срещнем и с една звезда от сферата на електронния спорт – Станислав Чакъров, който стриймва видеа в мрежата и достига до хиляди последователи.