fbpx Двама нови мениджъри в УС на БФБЛ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Двама нови мениджъри в УС на БФБЛ

Двама нови мениджъри в УС на БФБЛ

Генералният директор на „Хюлет-Пакард България” Ираван Хира и управителят на „TNT България” Иван Василев са новите лица в Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. Членовете на БФБЛ гласуваха доверие още на Максим Бехар, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „М3 Комюникейшънс груп”, чийто мандат като член на УС беше подновен за още три години. Те бяха избрани вчера сред 6 номинирани кандидата по време на Годишното общо събрание на Форума, което се състоя в Гранд Хотел София.

Новият заместник-председател на БФБЛ, по волята на ОС, е Зоя Паунова, изпълнителен директор на „Астра Зенека”, която наследява позицията от Бехар. „За мен е чест и удоволствие да заема този пост! Вярвам в свободата и жизнеността на идеите, в истинността на ценностите, в проектите, които разгръщаме съвместно. Приемам с отговорност и отдаденост каузата за утвърждаването на добрите социално отговорни практики у нас”, сподели тя пред присъстващите. Г-жа Паунова е член на УС от 2000-та година и има сериозен принос в изграждането на Форума като водеща организация в сферата на корпоративната социална отговорност в България.
Председателят на БФБЛ - Мария Шишкова, поздрави новоизбраните членове на Управителния съвет, новия заместник-председател и присъстващите представители на социално отговорните компании в България. „За нас е чест и радост, че виждате във форума на българските бизнес лидери Ваш активен партньор! Радваме се и на дейното Ви участие в събитията, които организираме – това означава, че напипваме пулса на Вашите интереси. Искам да Ви уверя, че БФБЛ ще продължи да бъде една влиятелна платформа, която да предлага добри идеи на политиците и обществото като цяло.”

Официален гост на събитието беше Катрин Барбър, заместник-посланик на Великобритания, която поздрави членовете на БФБЛ от името на Н.Пр. Джонатан Алън и изтъкна незаменимата роля на Форума в активизирането на диалога между частния сектор и изпълнителната власт, така че управляващите да съобразяват политиката си в областта на икономиката с реалните нужди на бизнеса. Барбър оцени високо успешните проекти на Форума, осъществени през изминалата отчетна година: програмата „Лидери за бъдещето”, създадена, за да подпомогне младите хора да се заредят с енергия за промяна и да изградят лидерско мислене, и инициативата за интеграция и включване на ромите в частния сектор като им се даде шанс за образование и работа.