fbpx Застраховтелят на търговски кредити Euler Hermes се ребрандира на Allianz Trade | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Застраховтелят на търговски кредити Euler Hermes се ребрандира на Allianz Trade

Водеща снимка
Да

Застраховтелят на търговски кредити Euler Hermes се ребрандира на Allianz Trade

От днес глобалният лидер в застраховането на търговски кредити Euler Hermes вече ще оперира под търговската марка Allianz Trade. Това е естествена стъпка в развитието на компанията, след като от 2018 година тя е изцяло част от Allianz Group. По този начин Euler Hermes ще засили допълнително водещата си позиция на пазара, като се свърже ясно и устойчиво със силния имидж, развита мрежа и доказана експертиза на Allianz Group.

Euler Hermes има над 100 години история, а днес оперира в 52 държави по света. От 2015 година има официално представителство и на българския пазар, като е лидер в застраховането на търговски кредити и у нас. За 2021 година на глобално ниво компанията отчита ръст от 4% на консолидирания оборот, който достига 2,9 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 931 млрд. евро. Изминалата година е и най-успешната до момента в България с ръст на оборота от 20%, като у нас застрахователят вече осигурява обезпечения на обща стойност над 1,45 млрд. евро.

Ребрандирането и допълнителното засилване на връзката с Allianz Group са част от стратегията за продължаващ растеж и затвърждаване на лидерската позиция на пазара. Планът за развитие на Allianz Trade до 2025 година предвижда разрастване както в географски план, така и чрез засилване на линиите услуги в портфолиото с допълнителен потенциал, които ще се предлагат на клиентите чрез още повече канали, включително мрежата на Allianz. Фокус е поставен и върху ускоряване на навлизането на пазара в САЩ. Не на последно място, стратегията акцентира в дългосрочен план върху бързата адаптация към новите тенденции на пазара и преминаването на B2B търговията онлайн, като застрахователят си поставя за цел да бъде ключов играч в тази модерна екосистема.