fbpx Застраховтелят на търговски кредити Euler Hermes се ребрандира на Allianz Trade | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Застраховтелят на търговски кредити Euler Hermes се ребрандира на Allianz Trade

От днес глобалният лидер в застраховането на търговски кредити Euler Hermes вече ще оперира под търговската марка Allianz Trade. Това е естествена стъпка в развитието на компанията, след като от 2018 година тя е изцяло част от Allianz Group. По този начин Euler Hermes ще засили допълнително водещата си позиция на пазара, като се свърже ясно и устойчиво със силния имидж, развита мрежа и доказана експертиза на Allianz Group.

Euler Hermes има над 100 години история, а днес оперира в 52 държави по света. От 2015 година има официално представителство и на българския пазар, като е лидер в застраховането на търговски кредити и у нас. За 2021 година на глобално ниво компанията отчита ръст от 4% на консолидирания оборот, който достига 2,9 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 931 млрд. евро. Изминалата година е и най-успешната до момента в България с ръст на оборота от 20%, като у нас застрахователят вече осигурява обезпечения на обща стойност над 1,45 млрд. евро.

Ребрандирането и допълнителното засилване на връзката с Allianz Group са част от стратегията за продължаващ растеж и затвърждаване на лидерската позиция на пазара. Планът за развитие на Allianz Trade до 2025 година предвижда разрастване както в географски план, така и чрез засилване на линиите услуги в портфолиото с допълнителен потенциал, които ще се предлагат на клиентите чрез още повече канали, включително мрежата на Allianz. Фокус е поставен и върху ускоряване на навлизането на пазара в САЩ. Не на последно място, стратегията акцентира в дългосрочен план върху бързата адаптация към новите тенденции на пазара и преминаването на B2B търговията онлайн, като застрахователят си поставя за цел да бъде ключов играч в тази модерна екосистема.