fbpx Дядо Коледа идва на колело | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дядо Коледа идва на колело

На 20-ти декември, за осма поредна година инициативата “Коледа на колела”, ще отбележи пристигането на добрия вело-старец. Този път неговата обиколка ще включи посещение в 6 български града, в които неуморните джудженца на колела и всички празнуващи, ще могат да покарат с дядото.

„Колелото не е само за хубавото време!“ С този призив преди осем години сдружение “Велоеволюция” посрещна Дядо Коледа и група зимни велосипедисти в София. За Коледа 2014 г. обаче, с присъщото си вълшебство, любимият изпълнител на желания ще се появи едновременно и в Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас, защото е открил, че подаръците бързо и лесно може да достави с велосипед.

Всички велосипедисти, малки и големи, са добре дошли на коледното каране, за да си пожелаят все хубави неща лично на Дядо Коледа и да получат късметче от неговите вело-джуджета. Събитието е за тези, чиито колела не спят зимен сън и преборват студеното и снежно време с велосипеди.

В София коледното каране се организира от сдружение “Велоеволюция” и ще започне в 11.00 часа на 20-ти декември. Мястото от което се тръгва е площад “Св. Неделя”, а програмата ще започне с вече обичайното посрещане с чай и домашни вкусотии. Очаква се всички участници с украсени колела и в традиционните за празника одежди да подрънкат звънци из центъра на града. Карането ще завърши в Зелената къща на ул. 6-ти септември 22а, където велосипедистите са винаги добре дошли.

„Коледа на колела“ се организира и в:

  • Русе - 20-ти декември, 10:30, начало при стъпалата пред Община Русе, организатор: сдружение „Вело-Русе“

  • Разград - 20-ти декември, 14:00 ч., до Момина чешма, организатор: Велоклуб “Пегас”;

  • Шумен - 20-ти декември от 14:00 ч. пред община Шумен, организатор: вело-клуб “Илчов баир”; за

  • Варна – 20-ти декември, 13.00 часа, начало при входа на Морската градина, организатор вело-клуб

  • Бургас – 27-ми декември , 11.00 ч., площад “Тройката”, организатор: Клуб на любителите