fbpx Viber пуска Бизнес профили за средни и по-големи компании | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Viber пуска Бизнес профили за средни и по-големи компании

Rakuten Viber пуска нов продукт като част от стратегията си за супер-приложение: Бизнес профили за компании в България и по света. Така на едно място се обединява ключова информация, необходима на клиентите, за да взаимодействат с даден бранд: от описание на услугите, които компанията предлага, до групиране на всички съществуващи чатове между клиента и бранда на едно място:

Бизнес профилът съдържа името и логото на бранда, син верификационен знак, описание, контакти и канали за комуникация, достъпни чрез Viber. Освен това брандовете могат да добавят до три физически адреса, линк към уебсайт, телефонен номер и описание до 1000 знака. Потребителите могат да търсят Бизнес профили чрез въвеждането на ключови думи в полето за търсене във Viber.

Бизнес профилите са публични по подразбиране, което прави откриването им много бързо и лесно и дава възможност на потребителите проактивно да започнат комуникация с бранда. Те могат да изберат най-подходящия канал за комуникация с компанията от Бизнес профила ѝ, който представлява своеобразен мини-уебсайт във Viber. От другата страна, брандовете могат да организират по-ефективно разговорите с клиентите си на едно място с подобрено преживяване и за двете страни.

Новият продукт излиза след пускането на Бизнес чатове, папка за всички верифицирани Бизнес съобщения от компании, която Viber представи в България през септември месец миналата година. Сравнително новата функционалност се радва на изключителен успех - повече от 85,000 уникални потребители ползват услугите ѝ всеки ден в България с положителна тенденция за повишаване на интереса. Папка Бизнес чатове цели да направи комуникацията между компании и клиенти по-удобна и приятна, да подобри ангажираността с бранда и да увеличи директните конверсии.

До края на годината се очаква Viber да представи и специални предложения за малки и микро бизнеси, които да имат лесен и достъпен канал за комуникация и реклама към клиентите.