fbpx ДЗИ е най-награждаваният „Застраховател за обществото“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ДЗИ е най-награждаваният „Застраховател за обществото“

ДЗИ спечели първо място в конкурса „Застрахователи за обществото“ 2021 г. за трета поредна година, като преди това е била носител на призовите места и в първите две години от създаването на конкурса през 2015 г.

Тази година наградата се присъжда на ДЗИ за ангажираността и подкрепата към колоездачния спорт в България и възобновяването на Международната колоездачна обиколка в страната. За поредна година ДЗИ популяризира колоезденето като най-екологичния, икономичния и здравословния начин за придвижване на съвременния човек, но и като приятен начин за отмора.

„Не е пресилено да кажем, че Международната колоездачна обиколка на България се завърна след няколко години прекъсване, до немалка степен благодарение и на ДЗИ. Смятам, че като една от компаниите с най-дълга история в България го дължахме на обществото. Малко хора знаят, но колоезденето е спорт с традиции у нас, като България е четвъртата държава в света, която се включва в Международната колоездачна обиколка още през 1924 г. – само няколко години след Франция, Белгия и Италия. Тази година ДЗИ отбеляза своята 75-годишнина, а Международната колоездачна обиколка се проведе за 68-и път у нас.“, разказа Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ, по повод наградата.

По традиция конкурсът „Застрахователи за обществото“ се организира от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), а победителите се обявяват на професионалния празник на гилдията – 1-и октомври. Конкурсът има за цел да покаже и утвърди добрите примери в застраховането, насочени към корпоративната устойчивост и отговорност. Наградите се присъждат за седма поредна година, а победителите се излъчват чрез гласуване от застрахователните дружества и застрахователните брокери, членове на браншовите асоциации.