fbpx Аtos откри глобален оперативен център по киберсигурност в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Аtos откри глобален оперативен център по киберсигурност в София

Над 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в новия оперативен център на френската компания Атос в София до края на годината, като се предвижда те да се увеличат до 300 в следващите няколко години. На откриването на центъра присъства Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

„В минали години бяхме свидетели на много пробиви в киберсигурността. Някои от тях бяха смешни, други опасни. В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна“, заяви Лорер при откриването на центъра.

По думите му киберсигурността заедно с дигитализацията трябва да излезе на преден план. „Киберсигурността на държавата е сигурността на всички нейни граждани“, подчерта министърът на иновациите и растежа.

В България групата на Атос e представена от две компании с общо над 1500 служители, които предоставят ИТ решения и услуги за корпоративни клиенти в над 40 страни по света. За eвропейския гигант в сферата на ИТ корпоративните услуги това е 16-ият център, който компанията отваря в световен мащаб.

На събитието присъстваха още френският посланик у нас Н.Пр. Флоранс Робин, председателят на ФБТИК Стефан Делайе и представители на компанията и бизнес средите.