fbpx Е-книги за читатели и туристи на читАлнЯта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Е-книги за читатели и туристи на читАлнЯта

Е-книги за читатели и туристи на читАлнЯта

От 29 юли в читАлнЯта – най-новата инфо точка и градска читалня на София, посетителите на Градската градина ще могат за пръв път да четат електронни книги на четци PocketBook. Те дават възможност на читателите да се срещнат с литературата и книгите по модерен и удобен начин. Четците използват технологията E Ink - електронно мастило, която ги приближава максимално до четенето на обикновена хартия. Екраните работят само с отразена светлина и не дават отблясъци на слънцето, така че очите не се уморяват, дори след като сте чели продължително време.

На разположение на читателите е книжна колекция от 1500 заглавия от съвременната българска и световна литература. Всички те са събрани по време на тримесечна дарителска кампания. Развитието на книжната колекция ще продължи и след откриване на инфо точката. Дарение от поне една книга ще бъде и единственият начин за получаване на читателска карта и възможност да се използва читАлнЯта. Електронните книги на четците PocketBook за момента ще могат да се използват от притежателите на читателска карта за читАлнЯта само на място и след предоставяне на лични данни.

Мястото съчетава функциите на нетрадиционна читалня и модерен информационен туристически център за София. По този начин хората в града ще могат да получат освен полезна информация за столицата, така и пряк достъп до езика и литературата.