fbpx Една пета от българите четат информацията в социалните мрежи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Една пета от българите четат информацията в социалните мрежи

Една пета от българите четат информацията в социалните мрежи

етикети

Само за няколко години социалните медии драстично промениха начина, по който хората от цял свят комуникират помежду си, като тази тенденция важи с пълна сила и за България. Социалните мрежи имат все по-важна роля в начина ни на живот, като 20% от българите признават, че четат или разглеждат всичко, което се публикува онлайн, дори и обикновените неща, според проучване по поръчка Intel, проведено от ЕСТАТ сред 406 онлайн български потребители на възраст между 18 и 45 години с акаунт в минимум една социална мрежа.

Социалните мрежи имат все по-важна роля в нашия живот, като 20% от българите признават, че четат или разглеждат всичко, което се публикува онлайн, дори и обикновените неща.

Мнозинството от хора предпочитат да използват лаптоп или ултрабук, когато искат да се възползват изцяло от възможностите на социалните мрежи, като публикуване на различно по вид съдържание и боравене с няколко профила в социалните медии.

Жените са по-склонни да публикуват снимки, информация за текущи и важни събития и случки, като освен снимки, мъжете споделят и спортна информация, текущи събития и случки, както и видео файлове. Като цяло мъжете са по-малко склонни да публикуват онлайн неща за себе си в сравнение с жените.

Около 50% от участниците в проучването проявяват тенденция към изграждане на мнение за хората, базирано на изказаните от тях мнения онлайн и да избягват да се асоциират с тях; Около 60% от респондентите биха изпитали дискомфорт в някаква степен, ако цялата им онлайн активност стане публична;

Когато става въпрос за срещи и събиране на предварителна информация за конкретен човек, младежите на възраст между 25 и 29 години и жените признават, че го правят по-често в сравнение съответно спрямо представители на други възрастови групи или срещуположния пол.

Facebook коментари