fbpx Метро България с нов изпълнителен директор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Метро България с нов изпълнителен директор

МЕТРО България вече е с нов главен изпълнителен директор - Никола Готрон. Той наследява Атила Йенисен, който поема следващата си предизвикателна роля като изпълнителен директор на МАКРО (МЕТРО) Чехия.

Никола Гoтрон започва кариерата си в компанията през март 2007г. като ръководител на отдел Снабдяване в МЕТРО Франция, където остава до края на 2014-та година, заемайки различни длъжности и в отдел Продажби. Следва назначението му за директор Продажби в МАКРО (МЕТРО) Нидерландия, последвано от същата позиция в МЕТРО Китай, където остава до настоящото си назначение в България.

Никола носи широк опит в новата си роля и гледа към бъдещето с амбициозни планове за Метро България: Предизвикателството, откакто METRO пристигна в България преди 22 години, е да подкрепяме нашите бизнес клиенти, а настоящата ситуация направи тази задача още по-трудна. Планираме да направим бизнеса си многоканален, за да дадем възможност на O2O (онлайн към офлайн) подход за нашите клиенти. Ще продължим да разработваме нашите висококачествени стандарти и собствени марки, за да подобрим удовлетвореността на нашите клиенти.

Мотото на Никола е “Никога не се отказвай”. Той е женен, с четири деца.

Атила Йенисен поема поста главен изпълнителен директор на МАКРО (МЕТРО) Чехия.  Атила има повече от 20 години опит в Метро на различни пазари и несъмнено ще внесе нов лидерски подход в предстоящата си роля. По време на почти петте години, прекарани като изпълнителен директор в България (от август 2016 г.), Атила допринесе значително за позиционирането на METRO като отговорен търговец на едро и стратегически партньор на независимия бизнес в страната. Ръководството му вдъхнови ключови проекти на МЕТРО България като „Отгледано с грижа в България“ и „Преоткрий България“. Приносът на Атила за МЕТРО България може да се опише с няколко стратегически области: фокус върху регионалните и отговорни продукти в асортимента, налагане на социалното предприемачество в отношенията с ХоРеКа клиентите, както и овластяване на жените в бизнеса.