fbpx Електрически скутери на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрически скутери на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

 

На изложението ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 от 13-ти до 16-ти септември ще видите OX/Super – най-новият модел на INOKIM, който „ДТК Електроникс“ ще покажe в Sofia Ring Mall. Електрическият скутер носи характеристиките на Sport Utility Vehicle и се движи еднакво добре и в града, и в извънградски условия. Той е лек и компактен, което вече се е превърнало в потребност; може да вози гладко, дори по неравен терен и същевременно има достатъчно мощност, за да се изкачва и по хълмове.

Безшумният безчетков мотор с мощност 800W (върхова 1300W) на задното колело и мощната литиево-йонна батерия позволяват на OX да изминава разстояние от 110 км с едно зареждане на батерията и да развива скорост до 45 км/ч. А ако сте любопитни за комфорта на придвижване, изпробвайте системата за окачване на INOKIM ОХ, която позволява на водача да регулира позицията: по-висока при груб терен и по-ниска за по-добра стабилност при по-висока скорост.

„Телком Инженеринг“ ще представи на изложението изцяло електрическо компактно триколесно превозно средство,  серийно производство, което вече се предлага на пазара. Тези електрически мини камиончета дават възможност за нулеви емисии за местен транспорт, работят тихо, имат електродвигател 1000W, бързо зареждащи се батерии и могат да се похвалят с пробег от 180 км. с едно зареждане. Зарежда се директно от мрежата за 4 часа или чрез фотоволтаичен панел, което отнема малко повече време – от 8 до 10 часа. С товарен обем от 1.7 до 2.4 куб.м. и полезен товар от 450 кг., те са изключително удобни за градска логистика, комунални услуги, разносна търговия и мобилно предлагане на храни и напитки, както и за селскостопанска дейност, вътрешнозаводски транспорт, обслужване на затворени пространства. Ускоряват до 30 км. само за 6 секунди, а максималната им скорост е 45 км/ч.

Съвсем скоро в България ще започне сглобяването на още един вид лекотоварни електрически автомобили, които ще видим за първи път на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group са функционални изцяло електрически миниванове с широк спектър на приложение. Изминават между 80 км (Lead Acid) и 120 км (LiYon) с едно зареждане на батерията, а себестойността на 100 км. пробег е под 3 лева. Батерията им е с обем 72 VDC и се зарежда за 6 до 8 часа. Обемът на багажника е 2,1 м3 с товароносимост до 500 кг., което позволява на търговци и доставчици да изпълняват ежедневните си задачи по оптимален начин. METRO 500 има electro meter за пресмятане на оставащия пробег, съобразно терена и стила на шофиране. Това е много ценно в сектора на доставките, където "последната миля" е особено важна, както другите улеснения за водача - навигация, климатик, камера за задно виждане.

Не пропускайте на изложението да разгледате разработките на единствения български производител на зарядни станции - „Елпром ЕМЗ“ ООД, гр. Шабла. Компанията ще покаже две свои серии - „MAR CSM“ и “ VAL GSM“ които, макар и в производство само от 2017 г., вече обират технологични награди – златен медал от Международния панаир Пловдив 2017 и голямата награда „Кубратов меч“ 2018 на Националната браншова организация за електрическа мобилност (ИКЕМ) за цялостен принос, вкл. и за развойна  дейност за мощните им станции до 43 kW. Те са с метален корпус и висока степен на защита и устойчивост, което позволява да бъдат монтирани на места с екстремни температури и висока влажност. Освен това са изключително мощни (43 kW при 400V и максимален  изходящ ток 3 х 63А за честота 50 Hz), което определя скоростта на зареждане единствено от капацитета на зарядното устройство на борда на автомобила. Осветен дисплей показва докъде е стигнал зарядния процес, а комуникацията с потребителя може да се осъществява на български, английски или руски език. Такива станции вече са инсталирани в България (12 бр.), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.