fbpx Електрическият i-MiEV и в Сингапур | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрическият i-MiEV и в Сингапур

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) и оторизираният дистрибутор за Сингапур - Cycle & Carriage Automotive PTE Limited (CCA), днес подписаха споразумение за сътрудничество с местното правителство с цел популяризиране на електромобилите.
От 2011 г., чрез дистрибутора CCA, Mitsubishi Motors Corporation ще предостави 25 броя Mitsubishi i-MiEV и ще сътрудничи на споменатите институции за тестове, свързани с експлоатация на автомобилите.Съветът за икономическо развитие в Сингапур (EBD), Органът, отговарящ за енергетиката (ЕМА), както и Органът, отговарящ за сухопътния транспорт (LTA), ще си съдействат за изграждането на инфраструктура за зареждане на електромобили. В допълнение ще направят и съвместна оценка на финансовите предимства при дългосрочното използване на електрическите автомобили.
Към момента електромобилът от ново поколение Mitsubishi i-MiEV се продава в Япония, Хонконг и Австралия. През ноември бе даден старт и на производството за Европа. Освен това компанията е ангажирана с множество инициативи за популяризирането на електромобилите в партньорство различни правителства по целия свят, в това число и Княжество Монако, Исландия и Дания.