fbpx Електрическото Renault ZOE идва премиерно у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрическото Renault ZOE идва премиерно у нас

Електрическото Renault ZOE идва премиерно у нас

След електрическите Twizy и Kangoo Z.E. през 2013, на щанда на Renault на Автомобилен салон 2015 премиера ще направи Renault ZOE с новия R 240 електрически мотор, който гарантира удължен пробег. Моделът ще се продава в България от октомври 2015.

ZOE е моментално разпознаваем като електрически автомобил, със син ефект на Renault логото и фаровете, както и затъмнените стъкла. Необичайно за сериен автомобил, задните светлини са прозрачни, със син, концентриран край. Те стават червени само по време на спиране и когато светлините се включат през нощта. По този начин общият цвят на купето изглежда еднакъв.

Арматурното табло е изработено от един блок с изчистени и ненатрапчиви линии. За изработката му е използван материал, който е нов за автомобилната индустрия, мек на допир и вдъхновен от света на интериорния дизайн. Чистата, релаксираща атмосфера е подчертана чрез използването на пастелни цветови комбинации в купето – при версиите Life и Zen – и от присъствието на нови технологии. Екранът с размер 7 инча на Renault R-Link конзолата сякаш плува пред арматурното табло, докато TFT (Thin Film Transistor) екранът на контролния панел намеква за високотехнологичното съдържание на ZOE.

Седалките са с вградени подглавници, с бледа текстилна тапицерия (при версията Zen), третирана с Teflon® защита срещу петна за по-лесно почистване. Идентичността на ZOE като автомобил с нулеви емисии се подсказва от инициалите Z.E. върху топката на скоростния лост и върху подглавника на шофьорската седалка. Пиктограма, наподобяваща принтиран кръг, може да се види върху тапицерия на тавана и на арматурното табло.

Пробегът на ZOE е удължен до 240 км, благодарение на нов електромотор, наречен R240, комбиниран с батерия, подпомагана от оптимизирана система за контрол на енергията.

Новият мотор разчита на нова зарядна система Caméléon, която позволява по-бързо зареждане у дома (3kW и 11kW). Във всяка минута, в която батерията се зарежда, потребителите получават допълнителен километър пробег (времето за нормално зареждане е намалено с 10%).

 

 

Facebook коментари