fbpx Електрон Прогрес представи свои продукти във Франция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрон Прогрес представи свои продукти във Франция

Електрон Прогрес бе единственият български представител в сферата на информационните технологии и комуникации (ИТК), който взе участие в годишната среща между представители на българското и френското министерства на отбраната. Ежегодното събитие бе организирано от Българо-френския комитет по въоръжението и се проведе в Париж.
Българската делегация бе водена от представители на министерството на отбраната и от министерството на икономиката, енергетикитата и туризма. Сред останалите български участници имаше представители на български оръжейни фирми.
По време на двудневната среща бяха проведени дискусии и презентации с френските военни корпорации MBDA, Nexter, Thales, Sagem, DCNS. Българските компании също се изявиха с индивидуално представяне и презентации.

Приемник на Института по специална електроника, фирмата има повече от 35 години опит в разработката и производството на изделия в областта на борбата срещу тероризма и импровизираните взривни устройства. След успешната приватизация през 2002 г. „Електрон Прогрес” ЕАД се ориентира към интеграционна дейност и управление на проекти и в момента е сред водещите телекомуникационни интегратори в България.