Ericsson България стартира стажантска програма

Средиземноморски регион на Ericsson (RMED) обяви нова стажантска програма под надслов “Dream. Change. Now”. Програмата ще бъде въведена във всичките 25 държави от региона. България е една от първите страни, в която програма вече стартира. Ericsson България предоставя възможност на най-талантливите дипломанти от различни инженерни и IT специалности да се обучават като участват в осъществяването на реални ICT проекти. Те ще могат да черпят от знанията и опита на Ericsson директно на терен. “Това е важна инициатива, както за компанията ни, така и за обществото,“ коментира Милан Госпич, мениджър продажби на Ericsson България. “Това е начинът Ericsson да допринесе за развитието на бъдещите експерти и технически специалисти. Разполагаме с най-съвременни инструменти и опит, които желаем да предадем. Хората и знанието винаги са били най-значимите ни активи.“

“Ericsson е в класацията на най-добрите 25 работодатели в сферата на технологиите,” коментира Панайотис Емануилидис, мениджър “Човешки ресурси и операции“ за регион Средиземноморие. “Това означава, че ние търсим най-талантливите, избираме онези, които могат да мислят различно – младите инженери, които мечтаят да променят комуникациите и с това да допринасят за развитието на обществото. Щастливи сме, че България е една от първите държави, които въвеждат програмата.”

Стажантската програма “Dream. Change. Now” стартира официално през октомври 2011 г., като всеки отделен стаж е с продължителност от шест месеца. Най-добрите стажанти ще бъдат поканени да се присъединят към екипа на компанията на щатни позиции. Проектът е дългосрочен и цели да подпомогне млади хора с технологични знания и смела визия за бъдещето. Ericsson прогнозира, че през 2020 г. в света ще има 50 млрд свързани устройства.