fbpx Ето го новият кросоувър на Toyota - C-HR | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ето го новият кросоувър на Toyota - C-HR

С дизайн, отличаващ го както от останалите модели на Toyota, така и в собствения му сегмент, пионерът C-HR – или Coupé High-Rider – олицетворява решителността на Акио Тойода да поощрява дизайнерската свобода и инженерно новаторство, за постигане на грабващ погледа дизайн и несравнимо удоволствие от шофирането.

Toyota C-HR запазва в голяма степен чертите на концептуалните модели, които привлякоха всеобщото внимание на публиката на изложенията в Париж (2014г.) и Франкфурт (2015г.). Неговият подобен на купе силует е доказателство за решителността на дизайнерите да създадат нов стил, който се отличава от останалите модели на Toyota, и да даде нова насока на сред кросовърите от средния сегмент.

Вдъхновен от срещите си с тези клиенти, главният инженер на C-HR Хироюки Коба фокусира усилията си по време на целия развоен процес към задоволяване на техните очаквания, чрез поставяне на високи изисквания към дизайна и качеството на материалите.

Уникалният характер на Toyota C-HR демонстрира гъвкавостта, която новата световна платформа на Toyota TNGA (Toyota New Global Architecture) дава на разработчиците на автомобили в три ключови направления – дизайн, задвижване и динамика, позволяваща им да разгънат своите възможности в нарастващия кросовър сегмент.

Предпродажбената дейност ще започне от септември, а първите автомобили ще стигнат до своите собственици още преди края на годината. Позициониран между Auris TS и RAV4, C-HR се очава да продава над 100,000 автомобила годишно.

Част от изцяло различна дизайнерска посока за Toyota, интериорът представлява нова дизайнерска концепция, комбинираща високотехнологична функционалност с чувствен и модерен стил. Той комбинира ориентиран към водача кокпит с просторно и широко пространство в купето.

За да подсилят връзката между интериорен и екстериорен дизайн, много бутони споделят еднаква форма, отразявайки диамантения мотив от външните форми на автомобила. Същите форми на диамант могат да бъдат открити и по вътрешната част на вратите, по тапицерията на тавана, предните високоговорители на JBL аудиосистемата и дори по аналоговите прибори в инструменталното табло.

Този забележителен интериорен дизайн ще се предлага в 3 цветови комбинации – Тъмно сиво, черно/синьо и черно/кафяво.

Снабден с последното поколение хибридно задвижване от Toyota, C-HR отделя вредни емисии CO2 от едва 85 г/км – недостижим резултат в сегмента – и изключително нисък разход от 3.7 л/100 км.

С мощност от 90 кВ/122 к.с, този нов хибриден агрегат е не само по-ефективен и по-лек от предходното поколение, но същевременно предлага и по-динамично шофиране. Въведените промени са допринесли за постигане на термична ефективност от 40% – най-добър резултат в света за бензинови двигатели.

C-HR се предлага също така и с новия 1.2-литров турбо бензинов двигател, познат от последното поколение Auris. С мощност от 85 кВ/116 к.с. и въртящ момент от 185 Нм, този двигател отделя CO2 от само 128 г/км, като комбинираният разход е 5.7 л/100 км. За него са налични 6-степенна механична и автоматична безстепенна (CVT) трансмисии. Оборудваните със CVT версии се предлагат както само предно, така и задвижване на всички колела (AWD).