Европейска награда за българска ПР агенция

Специалната награда за PR комуникация с цел развитие на дигиталните комуникации в Европейския съюз за 2014 г. беше връчена на българската агенция United Partners във връзка с кампания на Procter and Gamble за марката Always. Брандът направи дарения, с които оборудва 10 български училища. По този начин те се превърнаха в интересни места за интерактивни преживявания. Отличието е връчено от Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA),

“Всички в агенцията сме изключително горди с тази специална награда! Аз, като жена, съм изключително горда с възможността да проведем тази кампания”, сподели Мария Гергова, управляващ директор на United Partners.

За избора на кампанията, вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крос сподели: “Насърчаването на умения в дигиталната сфера и подкрепата към грамотността сред момичетата и жените, ще помогнат за развитието на европейската икономика.”

Реализираната в България кампания е част от по-голяма инициатива, осъществена със съвместните усилия на Always и UNESCO. Тя има за цел да подкрепи образованието на младите момичета чрез цялостна маркетингова стратегия. Инициативата ще осигури на десетки хиляди момичета по цял свят класове за подобряване на езиковата и математическата грамотност.

Българско проучване от 2011 г. за представянето на 15-годишните ученици в страната показва, че близо 40% от тийнейджърите, взели участие в изследването, изпитват затруднения да разберат текста, който четат. Повече от 2000 момичета подкрепиха първоначално кампанията и споделиха информация за нея. От старта на Facebook страницата в България, до момента тя обединява общност от над 155 000 момичета.