fbpx Фестивалът Restaurant Week Spring 2022 отличи най-добрите ресторанти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Фестивалът Restaurant Week Spring 2022 отличи най-добрите ресторанти

19 от общо 29-те участващи ресторанта в един от най-вкусните фестивали Restaurant Week Spring 2022 получиха признание и специални награди в пет различни категории на специална церемония, която се проведе в края на май в METRO Academy на Цариградско шосе.

Деветото издание на Restaurant Week се осъществява с партньорството на Mastercard, METRO Bulgaria и шестте бутикови български винарни - Libera Estate, Borovitza Winery, Haralambievi family vineyards, Lozeto Estate, Bratanov Winery и Winery Zagreus.  Домакините от METRO Academy бяха организирали елегантен кетъринг за комфорта на гостите, а 4 от винопартньорите ни представиха дегустация на фестивалните вина. 

За Варна награда за отлично представяне получи ресторант Marché със забележителния рейтинг 4.7 от 161 гости и отзиви на 26% от тях.  Златото за Варна тази година отиде в ресторант Dolce Amaro с феноменалния рейтинг  5.0 от 104 гости и отзиви на 30% от тях. 

Връх на оценката на гостите на фестивала в София се оказаха 4 ресторанта, които получиха златни грамоти за “Изключително постижение”:

LAZY – 95 гости и 55% отзиви

THE CLOCK – 122 гости и 39% отзиви

Vino&Tapas 2 – 212 гости и 48% отзиви

Корията – 159 гости и 70% отзиви, който предизвика най-голяма активност в коментарите от страна на гостите на Restaurant Week.

На финал на церемонията беше обявено и гласуването за фестивалните менюта от самите участници в Restaurant Week Bulgaria Spring 2022. На второ място с по 3 гласа бяха избрани Корията и Кохинор, а най-високо признание с по 4 гласа получиха менютата Vino&Tapas 2 и The Revolutionary. Като цяло оценката на публиката съвпадна с оценката на самите ресторанти, което прави резултатите още по-престижни.

В крайна сметка с най-високи оценти за Варна полуми Dolce Amaro, а в София най-голям престиж в това издание събраха Ева и Венци с техния нов ресторант Vino&Tapas 2.

Организатори на събитието са Кристин Милнер, Атанас Тончев и Николай Коев заедно с екипите на zavedenia.bg и ochilatitedegustatori.com

снимки: Очилатите дегустатори