Флагманът SONY Xperia XZ2 PREMIUM с революционна двойна камера

Обичам да снимам и то най-вече провокирана от устройството, което имам. Затова, когато получих покана за тест на съвсем новия автомобилен брад Cupra в красива Барселона, реших, че сега е момента да тествам възможностите на новия флагман на Sony - Xperia XZ2 PREMIUM и да му „взема душата” с безкрайни снимки и видеа. Е, в крайна сметка, ако започна отзад напред, наистина реализирах едни от най-красивите си снимки досега с впечатляващи цветове, изключителни макрообекти, както и такива, заснети в движение. Дори в предстоящото зимно издание на луксозното ни списание за свободното време „твоята ВАКАНЦИЯ” (излиза точно преди Коледа) целият изключително пъстър репортаж за прословутият барселонски пазар La Boqueria e заснет само с телефона. И това е благодарение на новата революционна двойна Motion Eye™ камера (19МР + 12MP), съставена от черено-бял сензор за улавяне на чист контраст и цветен сензор за изображения за най-правилно предаване на цветовете. Вижте резултата по-долу:

 

Xperia XZ2 PREMIUM е голям, разполага с 5,8 –инчов  (14,7 см) 4K HDR дисплей  е 11% по-голям и 30% по-ярък от предишния 4К HDR смарфтон дисплей на Sony, който е много добър за разглеждане на снимки, гледане на видеа, филми. Това е единственият смартфон, който предлага едновременно снимане и възпроизвеждане на 4К HDR качество. Наистина картините са повече от живи и като че ли имах чувството, че са по-красиви от реалността.

 

При снимане на видео, детайлите от двата сензора на камерата  Motion Eye  се обработват в реално време от смесващия сигнала процесор за обработка на изображения AUBE™, което позволява видеозаснемане с най-високата чувствителност в смартфон досега от ISO 12800, както и свърхчувствителност от ISO 51200 за снимки. Затова видеата, които направих на новата CUPRA в движение (винаги е проблем постигането на картина, без да е размазана) са с изключителна яснота и въпреки, че само от ръка са снимани, почти няма неприятни трептения, от които ти са завива свят като ги гледаш. А ако искате да се правите на Спилбърг, може да използвате и супер бавен каданс при 960fps в HD или Full HD качество, за да придадете драматизъм на дадени мигове. 

 

Xperia XZ2 PREMIUM има голяма 3540mAh батерия и допълнителни функции като Smart Stamina и режим STAMINA, благодарение на които издържа и на целодневен нон-стоп „терор”.  Хубавото е, че има функция за индуктивно зареждане в автомобили (които го предлагат като опция). Тествах го в специалната ниша на Ateca и буквално за ок. 15 минути се сдобих с около 20% батерия.
За съхранение хилядите снимки и видеа, които телефонът ви предизвиква да правите, както и поне две дузини приложения, които всеки използва, разполагате с 6 GB RAM, 64 GB UFS вътрешна памет (възможност за увеличение до 400 GB).

 

Не на последно място смартфонът е изключително елегантен с извития гръб в огледално гранитен цвят, в който се оглеждаше синьото небе и море на Барселона. Не оставя лепки от пръсти. Е, всяко нещо си има и цена – трябва да внимавате, защото се пързаля и ако примерно го оставите някъде, където е леко наклонен, лесно може изпадне. Аз обаче съм очарована от качествата на телефона и смятам, че това е най-доброто досега от Xperia. Предстои да тествам и следващият флагман Xperia XZ3, който излезе тази есен, за който съвсем скоро ще споделя мнение и картина.