fbpx Mesoline shine – първата мезотерапия за изравняване на тена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Естетика

Mesoline shine – първата мезотерапия за изравняване на тена

Едва ли има човек, който да не обича слънцето, който да не радва и да не бъде по-положително настроен към всичко, когато грейне слънце. Но тази горяща топка, понякога е доста опасна за хората. Най-директни последствия има към кожата. Към пигментиране на кожата са склонни хората, които не използват слънцезащита. Установено е, че по-тъмните кожи са склонни повече към пигментиране. Слънцето е главният виновник за пигментните петна, след това идва ред на лекарствата и на хормоналните проблеми. Основната превенция е фотозащита, а увредената вече кожа може да се третира с удачни процедури. И ако до момента третирахме фотоувредената кожа с лазери или различни видове пилинги, вече разполагаме и с един нов перфектен метод.

MESOLINE SHINE е първата мезотерапия за изравняване на тена

„Тази процедура позволява да се навлезе дълбоко в кожата и да се третират стари и упорити пигментни пета, както и такива, с които сме се сдобили вследствие на неправилното излагане на слънце. А наесен е важно те да не се фиксират.” – казва д-р Сияна Живкова, дерматолог от Jewel skin clinic. www.jewelskin-clinic.com

Процедурата е удачна за хора с тъмен цвят на кожата страдащи от проблемии със свръхпиментация (живеещи в средиземноморските райони, азиатци, южноамериканци), жени по време на менопауза, старееща кожа при мъже и жени (старчески петна, които се появяват по лицето, деколтето и горната част на дланите) и пациенти с хиперпигментация в следствие на възпалителен процес( в следствие на акне, обезкосмяване, изгаряне, белези, болести по кожата и т.н.). Мезотерапията е подходяща кожа на пушачи или уморена кожа.

„Промените, които настъпват при стареенето на кожата се обуславят от генетични и климатични фактори. Факторът, с най-голямо значение обаче е излагането на слънце. Това ясно се вижда ако сравним разликите в промените по кожата във фотоекспонираните участъци като лице, деколте и горната част на дланите в сравнение с участъци, които не са изложени на слънце, обяснява д-р Сияна Живкова. „MESOLINE SHINE може да се прилага основно върху тези участъци, както и върху всяка друга засегната част на тялото.”

В състава на мезотерапията влизат витамин С и kojic acid, които са известни като безопасни и ефективни изсветлители на кожата. Терапията съдържа също пируватна киселина, която има свойството да стимулира произвоството на колаген и фитинова киселина, която подтиска кожната пигментация. Не на последно място тя включва екстракт от листа на бяла черница, с доказани изсветляващи и антиоксидиращи свойства.

За да се постигне резултатът, а именно - сияеща и подмладена кожа без пигментни пета е необходимо да се извършат поне 6 процедури, по една седмично.
Дерматолозите препоръчват да се избягва излагането на слънце до 72 часа след процедурата. След това е небходимо да се вземат мерки за слънцезащита и нанасяне на слънцезащитен крем (SPF 50+) ежедневно, и на всеки 2 часа в случаи на продължително излагане на слънце.

След третирането с MESOLINE SHINE е добре да се изчака поне седмица, преди да се прилагат някои процедури като микродермабразио, радиочестотна терапия, електростимулация или лазерно отстраняване на окосмяване. Някои естетични процедури като инжектиране на ботокс, на филъри или повърхностни пилинги без проблем могат да бъдат извършвани и в същия ден.