fbpx Успешен старт на българската компания Selena ES в Румъния | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Успешен старт на българската компания Selena ES в Румъния

 

След като през април на 2019 г. Selena ES стъпи и отвъд Дунава, днес изпраща годината със задоволство от постигнатото за изминалите месеци в съседката ни Румъния. С грандиозен спектакъл в националната опера на Букурещ, пловдивската семейна компания, която е дистрибутор на българския пазар на дузина световни брандове професионални козметични продукти, електроуреди и аксесоари в грижата за косата, предназначени за фризьорските и козметични салони даде старт на бизнеса си с премиум марката BALMAIN HAIR COUTURE в Румъния.

 

„Получихме предложение от Balmain Hair за дистрибуция в Румъния. Не бяха доволни от стария си вносител, а с нас работят отлично и партнираме от години”, споделя Елена Стефанова, маркетинг мениджър в Selena ES. „Решихме да рискуваме и да направим инвестицията, която не е малка. Подобно предложение от световен бранд за опериране на по-голям пазар не се получава всеки ден и определено си струваше. И направо се гмурнахме в дълбоките води. Инвестирахме в намирането и обучението на качествен екип, офис, автомобилен парк и всичко останало. Внедрихме формулата на професионалния начин на работа в България и нещата се получиха. Положихме не малки усилия и в маркетинга. Сега, в края на годината, със задоволство мога да кажа, че резултатите са видим - в момента продуктите на Balmain присъстват в най-добрите салони в Букурещ, а вече и извън столицата, стигнахме до Клуж. Радвам се, че все повече оценяват и предпочитат качеството на този световен бранд. Най-хубавото предстои, защото от 2020 г. стартираме дистрибуция в Румъния и с още два световни бранда Montibello и BabylissPro”, допълва Елена Стефанова.

 

Преди 45 години, през 1974 г. Пиер Балмен, основателят на Balmain Paris, забелязва значението на грижата за косата като съществена част от дамската мода, външен вид и излъчване. И създава Balmain Paris Hair Couture. Като част от наследството на известна парижка модна марка, много световноизвестни дизайнери веднага избират да работят с продуктите за коса на Balmain за своите ревюта и фотосесии. Така се появява колекция с бекстейдж продукти, които са перфектният избор за всеки професионален коафьор. Днес Balmain Paris Hair Couture внася мода и лукс в салоните за красота. Особено впечатляващо е преживяването в първия по рода си Balmain Consultation Boutique, бутик за консултации в луксозните салони, в който всеки клиент може да изпробва кой е най-подходящият цвят за него чрез изключително щадяща СПА терапия.