fbpx Фотоконкурс за популяризация на туристически дестинации ЕДЕН | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фотоконкурс за популяризация на туристически дестинации ЕДЕН

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обявява онлайн фотоконкурс „Отлични туристически дестинации ЕДЕН - България 2012”. Той е част от изпълнението на проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България”, съфинансиран от Европейската комисия.

Снимките трябва да представят оригинална гледна точка към забележителностите на страната ни (природни, културни, исторически, обичаи, бит, атракции и др.), които популяризират нетрадиционни и екологични форми на туризъм. ЕДЕН дестинациите в България са 15 и са свързани с темите аква туризъм, защитени територии и културно наследство.
Основните критерии за оценка на снимките са свързани с принадлежността им към темата, естетическото изпълнение, оригиналността и визуалното въздействие. Подборът на най-добрите творби ще се извърши от 5-членно жури, в което влизат представители на екипа на проекта и нa национални и браншови организации в туризма.

За най-добрите снимки са предвидени три предметни награди (фотографско оборудване) на обща стойност 1800 лв. Връчването им ще стане на церемония, с която ще бъде открита и изложба на най-добрите творби. Тя ще бъде организирана в края на юли т.г. в София и ще е отворена за посещения 15 дни.
Предложения за снимки се приемат до 17 часа на 2 юли 2012 г.