fbpx Френски туристически шефове на обиколка в страната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Френски туристически шефове на обиколка в страната

Френски туристически шефове на обиколка в страната

Президентите на 16 от най-големите френски туристически оператори са на обиколка в България. През последните години търговско-икономическите отношения между България и Франция се развиват положително и съществуват перспективи за тяхното задълбочаване, включително в туризма. Франция заема едва 13-о място сред водещите чуждестранни инвеститори в България и шесто по стокообмена ни със страните от ЕС, което не съответства на потенциала в нашите делови контакти. През последните две години нови френски инвеститори проявиха интерес към страната ни и откриха представителства тук.

Франция е приоритетен пазар за България в областта на туризма. През 2011 г. страната ни е била посетена от близо 180 000 френски туристи. В новата бранд стратегия за сектора приоритет е представянето на България като целогодишна туристическа дестинация чрез специализираните форми на туризъм. Френските туристи предпочитат офертите за културен, СПА и балнео-, еко- и селски туризъм и затова МИЕТ полага усилия за по-мащабното им популяризиране пред френските делови среди, организации и граждани, допълни Маринов.
Гостите ще останат в България до 7 юни. Тяхната визита е организирана от авторитетното френско туристическо B2B списание Univers des voyages. То е инициатор на т.нар. „Пътуване на президентите” - едно от най-значимите събития за професионалистите в бранша във Франция. Всяка година топмениджърите на най-големите френски туроператори пътуват съвместно до една държава и се запознават с туристическите й дадености, продукти и пазари.

Обиколката включва основно София, Варна, Балчик и ще бъде проследена от екип на Univers des voyages. Включени са посещения също в храм-паметника „Александър Невски“, Аладжа манастир, двореца „Евксиноград“, Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Програмата предлага още сафари с джипове, разходка с ветроход, дегустация на традиционни ястия и напитки, фолклорни и музикални програми и др.

Facebook коментари