fbpx Fujitsu организира "Ден на динамичните инфраструктури" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Fujitsu организира "Ден на динамичните инфраструктури"

Fujitsu организира "Ден на динамичните инфраструктури"

До седмица гигантът Fujitsu се очаква да сключи договор със софтуерната компания Syncsort. Това означава означава, че всеки сертифициран партньор на Fujitsu ще предлагат и пълното портфолио на Syncsort. Заедно с това ще има и общи решения на Fujitsu, Syncsort и NetApp, с която Fujitsu има сключено глобално споразумение за партньорство. 

Тази новост съобщи днес Вяра Чангърова, старши мениджър „Клиенти“ във Fujitsu България, при откриването на форума „Ден на динамичните инфраструктури“, организиран от българското представителство на компанията. 

Днес повече от всякога се търсят гъвкави решения и това го потвръждават и анализи на компанията за ИТ проучвания Gartner.  Именно развитието на портфолио за изграждане на динамични инфраструктури е концепцията на японската компания.  Тя определя четири основни стълба върху които гради своето развитие. Инфраструктурните продукти са първио стълб и включват сървърната линия PRIMERGY, дискови масиви и лентови библиотеки от серията ETERNUS, софтуера за управление ServerView и конвенционални и виртуални работни места – мобилни устройства, настолни компютри, работни станции и др.

Вторият основен стълб на компанията са инфраструктурните решения. Част от тях са решението за динамични инфраструктури за SAP – FlexFrame for SAP, решението за защита на данни ENERNUS CS, оптимизирано за среди, в които информацията се резервира върху дискове. Автоматизираните и предварително конфигурирани решения за ИТ мениджмънт ManageNow и Fujitsu инфраструктурата за SAP BWA и SAP HANA, които осигуряват бърз и по-гъвкав достъп до данни и анализ.

Третият стълб е инфраструктурата като услуга, включва Server as a Service (предоставяне на съвършен капацитет от центъра за данни на Fujitsu), Storage as a Service и Global Cloud. Последният основен стълб е Managed Infrastructure - анализ и трансформиране на центъра за данни на клиента, като така се осигурява ефективно разпределение на ресурсите, намаляване на разходите, ефективна работа на физическите и виртуалните работни места и др.

Както бе обявено днес Fujitsu разполага с цялостна концепция и стратегия за облака. От март тази година вече има сериозен брой имплементирани решения за облака. Компанията може да изгражди облак при клиента с продуктите от портфолиото за динамична инфраструктура или предлага възможности за разширение на облака на клиента към публичен облак и към т.нар. „доверен“ (trusted) облак, разположен в дейта центрове на Fujitsu по света. С няколко такива центрове разполага компанията в Германия.