fbpx Fujitsu предлага следващо ниво на съхранението на данни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Fujitsu предлага следващо ниво на съхранението на данни

Fujitsu променя динамиката на основния сторидж в корпоративната изчислителна среда с въвеждането на супер бързи системи за съхранение, основани изцяло на флаш памет. Новите ETERNUS AF модели са най-бързите досега системи за съхранение на марката, използващи технологията на твърди дискови устройства, базирани изцяло на флаш-памет, за да могат да се използват за всекидневни приложения, така че да подпомогнат преобразуването на бизнеса.
Докато скоростите на процесорите и мрежата поддържат темпа на търсенето на все по-бързи приложения и непрекъснатия растеж на данните, то традиционната сторидж технология на твърди дискове (HDD) изостава. Fujitsu намира отговор на този проблем с новите ETERNUS AF системи за флаш запаметяване, като използва солид стейт носители (SSDs).

ETERNUS AF съчетава системната сигурност с ултра ниските времена за закъснение, които днешните корпоративни приложения изискват - със SSD, които работят до 500 пъти по-бързо от традиционните дискове - за да предоставят максимална производителност за смесена натовареност, включваща бази от данни, VDI, анализи и големи масиви от данни. Новата фамилия ETERNUS AF прави флаш паметта по-атрактивна от всякога, благодарение на конкурентната цена и по-ниските общи разходи за придобиването на изцяло флаш системите, които изискват по-малко обслужване и са по-сигурни, отколкото HDD-системите.

ETERNUS AF осигурява непрекъснати бизнес операции, предоставяйки на компаниите по-голямо спокойствие. Дублирането на важните бизнес данни премахва риска от загуба на данни, като в случай на срив на системата, прозрачна система за отказ незабавно превключва към резервната система.
Потребителите печелят също и от намалени разходи - първо благодарение на вградената дедупликация на данните и технологията за компресиране, които гарантират, че системите автоматично оптимизират обема на данните, помагайки да се намалят изискванията за капацитет на SSD средно пет пъти. Това е постигнато чрез вмъкване на дедупликация, която идентифицира и отстранява повторенията, и след това чрез компресиране на данните, като се отстранява излишната информация. В допълнение флаш системите заемат по-малко място в един център за данни и потребяват по-малко енергия за захранване и охлаждане в сравнение с традиционните дискови масиви.

Първите доставки се очакват в края на Октомври.