fbpx Представяме България като целогодишна дестинация в Петербург и Кишинев | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме България като целогодишна дестинация в Петербург и Кишинев

На международните туристически изложения в Санкт Петербург и Кишинев, които ще се проведат от 5 до 8 април. 2012 г. икономическото министерство представя потенциала на България като атрактивна целогодишна дестинация.
На специализираната борса за туроператори и агенти «Отдых без границ. Лето 2012» в Петербург страната ни ще демонстрира възможностите си като отлично място за пътуване и отдих с информационен щанд от 49 кв.м. Във фокуса му са поставени културният, морският, СПА- и уелнес туризмът, а водещото послание е: „България – позната и неизвестна”. Освен МИЕТ ще се включат четири неправителствени организации, туроператори и туристически агенции. Изложението е най-силната проява в бранша в Северозападния регион на Русия. То се провежда с подкрепата на Комитета по туризъм и развитие на курортите при администрацията на Санкт Петербург, Руската асоциация на туристическите агенции и Асоциацията на туристическо-екскурзионните дружества, хотели и ресторанти на Санкт Петербург. Тази година ще участват над 200 изложителя от Русия, Украйна, Беларус, Кипър, България, Италия, Хърватска, Словения, Литва и Латвия. България е посетена от над 455 000 руски туристи през 2011 г., което е ръст от 20.3% спрямо 2010 г.

На борсата „TOURISM.LEISURE.HOTELS” в Кишинев (Молдова) страната ни ще се представи с рекламен щанд от 70 кв. м. 17 специализирани фирми, туроператори и агенции ще предложат на него различни оферти за целогодишно пребиваване у нас при отлично качество и разумни цени. TOURISM.LEISURE.HOTELS е най-голямото туристическо изложение в Молдова. За местните жители България се утвърждава все повече не е само като традиционен летен маршрут, но и добра зимна и СПА дестинация. Ръстът на молдовските туристи, посетили България през 2011 г., е близо 20% спрямо 2010 г.