fbpx Глътка горещ чай на пистата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Глътка горещ чай на пистата

Чарът на зимата е в планината. Белият цвят толкова й отива, а зимните емоции сред природата имат страхотен заряд. Дори и в края на деня да си невероятно физически уморен, се чувстваш освободен от градската умора и зареден със сили. 

Старите хора са казали – „Не тръгвай лятото без абичка, а зимата без торбичка“ и винаги слушам този съвет. Дали отивам на пистата или пък само на разходка по някоя пътека, без едно нещо обаче не тръгвам – термосът Tupperware. Лятото ми носеше живителна хладина като съхраняваше с часове ледени напитки или просто кубчета лед, а сега, зимата, е истинско спасително съкровище. 

При няколко градуса под нулата успява да задържи 6 часа горещ чая, който бях наляла сутринта. А глътка подсладен с мед чай, когато си уморен, е буквално изстрелян енергиен патрон. 

Термосът е метален, но много лек и е с обем 430 мл. Има много елегантен дизайн и дъно, което не позволява да се плъзга. Когато съм на разходка с някой, за разкош нося и две специални метални термо чаши – като си доставяме удоволствие, нека да е пълно!

Иначе, когато съм на пистата, обикновено сама ползвам термоса и буквано обожавам да спра за миг, за да отпия гореща глътка и да продължа. Течността няма как да се излее, защото освен, че капакът много добре се завинтва, отворът, от който може директно да се пие, има и заключване (е, добре е да не се забравя). 

Като магичен е този термос – отвън е леден, а вътре запазва температурата. До четвъртия час течността буквално е гореща и дори трябва да се внимава като се пие, особено ако е налята почти вряща, а след това става поносимо топла. Така че гарантирано имате топлина докато сте навън, дори и да няма откъде да си купите каквото и да е. 

И някак по случайност е в цвета на скиорското ми и планинското ми якета :)