fbpx #GoRemote - глобална кампания за млади хора със социални проблеми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

#GoRemote - глобална кампания за млади хора със социални проблеми

#GoRemote - глобална кампания за млади хора със социални проблеми

Хиляди млади хора по света нямат възможност да продължат образованието си, да изградят собствения си имидж и да привлекат вниманието на компаниите, в които биха искали да работят.

От друга страна, бизнесът изпитва недостиг на кадри и бездната между компетенциите, които хората имат и компетенциите, които бизнесът търси се увеличава. Работната ръка не е там където е бизнесът, хората пътуват с часове, за да стигнат до работа, налага се да емигрират или да се преместят в големи градове. Инфраструктурата на големите градове не може да ги поеме, обезлюдяват се цели райони и местната икономика е трудно да се възроди. Жените в Близкия Изток, а и не само там, изпитват затруднения да се присъединят към работната сила, защото трябва да се грижат и за семействата си , и да работят. Ситуацията е особено тежка за хора с намалена подвижност, увреждания или аутизъм.

#GoRemote е глобална кампания ангажираща млади хора по цял свят със социални проблеми, като в същото време им помага да изградят собствения си бранд и да бъдат забелязани от водещи компании.  

Кой може да се включи в #GoRemote и как?

Студенти и млади хора. Те влизат в ролята на Сценаристи или Режисьори и разказват историите на хора, чийто живот би се променил коренно, ако имат достъп до отдалечена работа. Как провинциалното градче на баба им би се възродило, ако хората имат работа и получават добро заплащане. Възможността, която он – лайн обучението би дало на хора, които не могат да си позволят да издържат децата си докато учат в голям град. Колко от приятелите им не биха емигрирали ако могат да работят за водеща компания, независимо от това къде е базирана тя. Историите на самотни родители, които биха могли да отделят време на децата си и същевременно да им осигурят добър стандарт на живот. Надеждата в очите на хората с увреждания, които трудно могат да излязат от дома си и разчитат само на инвалидна пенсия. Представете си каква възможност е за тях отново да бъдат полезни на себе си и обществото, да са част от екип и да комуникират с нови хора ежедневно.

Видеата и сценариите се публикуват на сайта на кампанията и приятелите и публиката гласуват. Всяка седмица се излъчват временни победители, като големите награди ще бъдат обявени на 20 Декември, дни преди Коледа.

Наградите включват стажове в известни компании, достъп до онлайн обучения и сертификати, електронни устройства, и са осигурени от партньорите на кампанията.

Компаниите имат достъп до профилите на участниците в кампанията и могат да изберат хора, с които биха искали да работят в бъдеще.

Университети и Бизнес. Организациите се включват в кампанията като осигурят една от наградите или като споделят информация за #Goremote чрез своите медийни канали.

За всеки партньор на кампанията се публикува статия даваща информация за бизнеса, постиженията, мисията и компетенциите, които се търсят. Статиите се публикуват на блога на Transformify и се разпространяват от медийните партньори на кампанията включващи Британските Камари в Сингапур и Чили, Лондонската Стопанско – Индустриална Камара, списание Икономика, и др.

Логото на всеки партньор се публикува на сайта на кампанията, както и наградите , които осигурява. Това е възможност да се привлече вниманието на талантливи стажанти и да се повиши популярността на предлаганите обучения, IT Академии, програми и др.

В края на кампанията ще бъде публикувана и статистика за компетенциите, които компаниите търсят и компетенциите, които участниците са регистрирали, че могат да предложат. Тя би очертала една много интересна картина базирана на напълно независими данни

Кампанията на #GoRemote стартира на 17 ноември 2016. Победителите ще бъдат обявени на 20 Декември 2016. Периодично преди старта на кампанията на 17 ноември ще бъде публикувана информация за нови награди и партньори.

 

Facebook коментари