Grandland X e новият кросоувър на Opel

Grandland X e новият кросоувър на Opel

етикети

Два напълно нови кросоувъра (CUV-Cross Utility Vehicle) от Opel ще дебютират през 2017 г. и ще комбинират свежестта на SUV моделите с високо ниво на динамика. Grandland X перфектно отговаря на активния начин на живот на съвременните хора, благодарение на неустоимото си офроуд излъчване, висока позиция на седене, добра видимост във всички посоки, лесно качване и слизане от автомобила и богато багажно пространство. Стилистиката интелигентно съчетава силата с елегантността, а концепцията на вътрешния дизайн предлага голям комфорт и висока степен на практичност

“Името Opel Grandland X означава авантюристичен тип, който винаги е готов да проучва нови територии - в града или извън него. Нашият нов кросоувър изглежда фантастично и ще спомогне за привличането на нови клиенти на марката Opel,” заяви главният маркетингов директор на Opel Тина Мюлер.

Grandland X е част от моделната офанзива на Opel, която включва 29 нови модела в годините между 2016 и 2020. Новият CUV ще навлезе в един процъфтяващ пазар: В продължение на десет години от 2007 дo 2017 пазарният дял на продадени нови SUV/CUV модели в Европа е нараснал от седем на 20 процента.

Opel Crossland X ще навлезе в B сегмента през първата половина на 2017 г. – сегментa, в който от субкомпактния SUV модел на Opel, MOKKA X, вече са продадени над 600 000 автомобила. Opel Grandland X застава един сегмент над своите събратя през есента на 2017 г. Статистиката в Европа показва, че вече всеки пети продаден нов автомобил е от компактния клас.

Facebook коментари