fbpx Иконичната Nokia 3210 с фенерче се завръща | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Иконичната Nokia 3210 с фенерче се завръща

етикети

Легендарният Nokia 3210, оставил ярка следа в живота на цяло едно поколение, 25 години по-късно след първото му пускане на пазара, се завръща в синьо (Scuba Blue), черно (Grunge Black) и златисто (Y2K Gold), благодарение на европейския мобилен иноватор Human Mobile Devices (HMD), производител на телефонитете Nokia.

Завръщането на „глупавите“, както ги наричат, отразява носталгията, която хората изпитват към по-простите времена отпреди ерата на смартфоните. През 2023 г. HMD удвои продажбите на емблематичния флип телефон Nokia 2660, а през 2024 г. очаква по-нататъшен ръст на пазара на телефоните с бутони.

Тези устройства предлагат решение за дигитален детокс в свят, в който почти четирима от всеки десет (38%) от хората на възраст между 16 и 24 години се притесняват, че прекарват твърде много време със смартфона си.

Nokia 3210 беше пуснат на пазара преди четвърт век. Той бързо се превърна в хит и свърза милиони хора. През 2024 г. той се завръща, само че този път фокусът е силно насочен към откъсването на хората от екраните на техните смарт устройства.

Повторното пускане на пазара на емблематичния телефон Nokia 3210 се вписва в нарастващата популярност и своеобразното възраждане на функционалните телефони, тъй като все повече млади хора са склонни да се „изключват“ и да се отдават на дигитален детокс, за да общуват пълноценно в реална среда.

Що се отнася до Nokia 3210, тези, които искат да си починат от социалните мрежи, интернет и безкрайните приложения (независимо дали за ден, уикенд или за неопределено време), вече могат да го направят в стила от края на 90-те и началото и първите години на новото хилядолетие. 

Обновеният с мисъл за младото поколение Nokia 3210 се отличава с елегантен ретро дизайн. Той се предлага с всички основни функции, които бихте очаквали от оригинала, включително 2МР камера със светкавица (и фенерче!) и издръжлива 1450 mAh батерия, на която можете да разчитате, докато се забавлявате здраво това лято. Nokia 3210 има и 4G за кристално чисти разговори.
Nokia 3210 се предлага само в три смели цветови варианта, напомнящи за епохата на оригинала: Scuba Blue, Y2K Gold и Grunge Black. И разбира се – фенерче!