fbpx Имаме подкрепата на ЕК при завършването на настоящия програмен период | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Имаме подкрепата на ЕК при завършването на настоящия програмен период

Имаме подкрепата на ЕК при завършването на настоящия програмен период

„България ще получи подкрепата на Европейската комисия във всяко едно начинание, което е законово съобразено с европейските регламенти, защото усвояването на средства по Програмата за развитие на селските райони е приоритет за всички”. Това заяви комисарят по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош по време на работен разговор със зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев. Срещата се проведе в рамките на деветата сесия на Министерската конференция на Световната търговска организация, която се провежда в Индонезия.

„За България е важно да усвои колкото може повече средства от настоящата ПРСР, но сме наясно, че до края на годината има изключително малко време“, заяви зам.-министър Гечев. Той допълни, че сред приоритетите на страната ни е да се пребори за около 100 млн. евро, които да бъдат използвани за магистрални напоителни съоръжение, след пренасочване на средства от Гаранционния фонд.

След срещата с Комисар Чолош, българският зам.-министър разговаря и с Йержи Плева, генерален директор на Дирекцията по земеделие и развитие на селските райони. Той потвърди готовността на европейските институции да сътрудничат на България в нейната работа по усвояване на средствата от ПРСР. Зам.-министър Гечев се ангажира да представи лично пред г-н Плева подробен план за използването на европейски средства за изграждането на напоителни съоръжения в България. Двамата се разбраха през месец януари 2014 г. в Брюксел да се проведе техническа среща по темата.

Facebook коментари