fbpx Индонезия търси сътрудничество при подготовка на кадри | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Индонезия търси сътрудничество при подготовка на кадри

Индонезия търси сътрудничество при подготовка на кадри

Представители на Горната камара на индонезийския парламент – Сената се срещнаха с членове българската търговско-помишлената палата. Сенаторите направиха конкретни предложения за активизиране на двустранния бизнес. Например в Южен Калимантан има богати залежи на въглища. В Сулавеси се отглежда какао, произвежда се шоколад и палмово масло. В провинция Малуку, както и в Западна Папуа се интересуват от сътрудничество в областта на корабостроенето. Провинция Суматра изнася най-вече кафе, главно за
японския пазар и по-малко за европейския. Провинция Риау е богата на природни ресурси - полезни изкопаеми, но повечето от находищата все още не са разработени. В този регион има петрол и природен газ. Въпреки природните богатства народът е беден и в много малко селища има електричество.

Индонезийските гости подчертаха, че освен чуждестранни инвестиции в Индонезия има нужда и от сътрудничество при подготовката на добри експерти, образоване на населението, с цел пълноценно използване на местните богатства. Те представиха и част от туристическите ресурси на Индонезия, като Бали далеч не е единственото място за туризъм.