fbpx Интерактивен многоезичен чат бот с информация за коронавирус | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интерактивен многоезичен чат бот с информация за коронавирус

Интерактивен многоезичен чат бот с информация за коронавирус

 

Световната здравна организация (СЗО) и Rakuten Viber представиха мултиезичен интерактивен чат бот, с който да подобрят осведомеността на хората по света относно COVID-19.

За да предостави на всички търсещи достоверна здравна информация по темата COVID-19, чат ботът вече “говори” на английски, руски и арабски, а скоро предстои да бъде локализиран на още 20 езика. Целта му е да дава отговори на най-често срещаните въпроси, като споделя и новини, свързани с пандемията.

Секцията „Последни новини“ в чат бота се актуализира в реално време директно от сайта на СЗО. Други основни секции са „Защити се“, „Употреба на маски“, „Насоки при пътувания“, както и интерактивен куиз „Митове и факти“, който тества нивото на осведоменост за вируса. Бутонът „Дари сега“ дава възможност на потребителите да подкрепят СЗО в битката срещу пандемията чрез дарения към Фонда за солидарност срещу COVID-19.

„СЗО има за цел колкото се може повече хора по света да получат достъп до достоверна здравна информация чрез иновативна дигитална технология. Знанието е сила и може спаси човешки животи във време на пандемия“, сподели Анди Патисън, мениджър дигитални решения, СЗО.

„Ние помагаме на нашите потребители да останат свързани, като едновременно с това съдействаме на местните и глобалните институции, както и на здравните организации по света, да предоставят важна информация до максимален брой хора. Rakuten Viber и СЗО работят заедно, за да помогнат на общностите да останат информирани и здрави в трудни за всички времена. Споделете чат бота и с вашите близки, сега най-безопасният начин да бъдем близо до тях и да им помагаме е дигиталният.“, коментира Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

Чат ботът е безплатен и достъпен за всички над 1 милиард потребители на приложението по света. Заедно с него, Viber предоставя и специално създадена колекция стикери, която цели да подкрепи усилията на здравните работници на първа линия в борбата с коронавируса, както и да насърчи споделянето на позитивни послания между хората в момент когато целият свят е преминава през изпитание. Всеки, който свали стикер пакета във Viber, ще получи директен достъп до чат бота, като това може да стане и през този линк: https://vb.me/c6e9fa