fbpx Интерес към нетрадиционни домейни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интерес към нетрадиционни домейни

През последните месеци се наблюдава тенденция за активно купуване на домейни, свързани с актуални тенденции и популярни „вирусни“ явления в интернет. Сред най-атрактивните изрази са станалите популярни напоследък в мрежата „интернет лумпен“ и „млад меринджей“, а много имена като internetlumpen.com, internetlumpen.net, internetlumpen.org, internetlumpen.info, mladmerinjei.com са заети през последните дни. Това съобщават от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ , която отчита сериозен ръст в търсенето на домейни, свързнаи с „горещи“ тенденции във виртуалното пространство. Търсят се още домейни, свързани с актуални събития, забавни наименования, „вирусни“ онлайн клипове, популярни „бисери“ от публичното пространство и др.

„Най-често целта в такива случаи е, собственикът на домейна да спечели трафик от актуалността и нарастналото търсене на определени думи и изрази. Когато голям брой хора търсят такива актуални думи, те лесно попадат на сайтове със съответното наименование. По този начин собствениците на интернет проекти могат да увеличат потребителите си, възползвайки се от тенденциите“ - обяснява Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Според него, от подобен ход има смисъл, ако собственикът на домейна създаде и уебсайт, който да бъде индексиран на предни позиции в интернет търсачките при търсене на съответния израз. От значение е и съдържанието, което ще бъде публикувано на страницата, както и нейното популяризиране и цялостно развитие.