fbpx Интернет доставчици се обявиха против прекъсването на интернет кабели в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интернет доставчици се обявиха против прекъсването на интернет кабели в София

Сдружението на независимите интернет доставчици, което обединява близо 20 български оператори, се обяви против практиката от последната седмица за рязане на интернет кабели, без предупреждение в София. Според представители на браншовата организация, става въпрос за крайно непремерени действия, които не могат да бъдат решение на проблема с развитието на телекомуникационната инфраструктура у нас. Решението на проблема с висящите кабели не може да бъде насилствено и с цената на прекъсване на услуги от критична важност за потребителите. Още повече, че другата възможна алтернатива за полагане на кабелите ни е каналната мрежа на БТК, а бившият държавен телеком иска цени, които не са разходоориентирани.

Председателят на Сдружението на независимите интернет доставчици посочи още, че интернет достъпът и телефонията са комунални услуги и няма обективна причина да бъде забранявано тяхното разпространение чрез кабели по стълбовете, докато за други комунални услуги, като електричеството, това е позволено. „Резултатът от тази акция е, че страда крайният потребител, а интерес от случилото се може да има единствено някоя конкурентна телекомуникационна компания“ - обобщи Страхил Иванов.