fbpx Първият технологичен образователен център за деца и младежи отваря работилници | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият технологичен образователен център за деца и младежи отваря работилници

Технократи – най-новият технологичен образователен център за деца и младежи - ще представи дейността си с отворени работилници по време на фестивала на стара София – КвАРТал Фестивал в дните 16 и 17 септември.

Залагайки на ново поколение хардуеър и подход, Технократи използва естественото състояние на детския ум -  изобретателността, любопитството и въображението залагайки при обучението на децата на системата STEAM (science/наука; technology/технологии; engineering/инженерство; art/изкуство; math/математика). Ментори ще обучават децата и ще развиват потенциала им в две основни насоки – Роботика и Чиста енергия. Заниманията по роботика ще включват конструиране, изчисления, природни закони (съпротивление, верижна реакция и др.), сензори и създаване и програмиране на собствен робот. В отделеното време за чиста енергия децата ще имат възможността не само да правят научни експерименти за добиване на чиста енергия, но и да намерят отговор на много интересни въпроси като: какво е глобално затопляне или парников ефект, какви видове енергийни източници има (възобновяеми и невъзобновяеми) и какви са техните плюсове и минуси и др.

Работилницата на Технократи е на разположение на всички заинтересовани в празничния уикенд на квАРТал Фестивал - 16 и 17 септември – от 12 до 19 часа и може да бъде посетена свободно в арт коуъркинг пространство SOHO - на ул. Искър 4, етаж 2.
В концепцията на образователния център Технократи е заложено убеждението, че запознавайки децата с новите технологии те не само ще открият нови хоризонти, но и ще постигнат три основни цели: Първо, децата се научават да работят в екип, второ, опознават по-добре себе си и своите силни страни, и трето, подготвят се не само да не се страхуват от новите технологии, но и да осъзнаят, че технологиите са средство, което може да отключи техния потенциал.