fbpx Фамилният бизнес ще участва в обсъждането на икономическите закони и стратегии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фамилният бизнес ще участва в обсъждането на икономическите закони и стратегии

Представители на Сдружението на фамилния бизнес в България (FBN България) ще бъдат включвани в работни групи за обсъждане на стратегии, икономически документи и проектозакони, засягащи бизнеса и работодателите. За това се договориха днес ръководството на сдружението и министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
Икономическото министерство е готово да предостави всякаква експертна помощ и съдействие по създаването и реализирането на иновативни проекти от частния бизнес, заяви министър Трайков. Той обърна внимание на дейностите, свързани с Оперативна програма „Конкурентноспособност” и специално на грантовете и схемите, свързани с частта за „Внедряване в производството на иновативни продукти, процеси, предоставянето на иновативни услуги и създаване на стартиращи иновативни предприятия”, където усвояването на средствата не е толкова ефективно, както в частта за „Технологична модернизация”.
Представителите на Сдружението на фамилния бизнес ще могат да контактуват с конкретен експерт в Министерството на икономиката и енергетиката, който ще бъде определен за връзка с тях, и да се обръщат с различни въпроси и запитвания, свързани с бизнеса им.