fbpx Първа конференция за мобилност в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първа конференция за мобилност в България

Първата в България конференция по мобилност и корпоративни мобилни технологии IDC Enterprise Mobility Forum Sofia 2012 ще се проведе на 12 юни в хотел Шератон , София.
Събитието е част от международната поредица от конференции IDC Enterprise Mobility Series в Централна и Източна Европа и е форум за обмяна на идеи, дискусия за най-добри практики и тенденции при внедряване и използване на мобилни устройства и приложения за бизнес цели.
Мобилните телефони са най-използваните мобилни устройства сред всички потребителски сегменти, сектори и страни в региона. Мобилните компютри са втори с проникване приблизително 40% от нивото на настолните компютри. Скромният брой таблети в организациите - само 5% от броя на настолните компютри в организациите се очаква бързо да нарасне. През 2012 бизнесът планира да купи средно по 1 таблет на всеки 4 настолни компютри.
IDC Mobility Enterprise Forum 2012 ще засегне както тенденциите при мобилните устройства и приложения, така и как те влияят на бизнеса, комуникациите, ефективността, работната сила.
Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като Nokia, Aloe Co, MentorMate, Bulbank, Mobiltel водещи експерти и анализатори от IDC.

„Компаниите започват да анализират възможностите за внедряването на мобилни решения в резултат на няколко фактора – използване на потребителски устройства за достъп до корпоративни ИС, увеличаването на мобилнaта работна ръка и използването на „умни” устройства и таблети на работното място. Техническите директори и ИТ отделите не могат да пренебрегват товя явление под претекст, че това е риск за корпоративната сигурност. Ползването на потребителски клас устойства на работното място (BYOD) ще става все по-разпространено и служителите ще предпочитат да работят в компании, които разрешават подобно нещо и имат установена политика за това. Много фирми са все още в начален стадий на изследване на мобилни решения, а техническите директори се фокусират върху намаляване на разходите за управление на ИКТ. Благодарение на все по-ориентирания към клиента фокус и възможностите за финансова ефективност, мобилните решения във фирмите, ще стават все по-популярни. „Ейдриан Доминик Хо, IDC Asia/Pacific Communications and Services Research Group.
IDC IDC Enterprise Mobility Forum Sofia 2012 е подходящо за Изпълнителни директори, ИТ директори и ИТ мениджъри, мениджъри на проекти по развитие на електронни и мобилни продукти, мениджъри "бизнес развитие", ИТ специалисти, ИТ администратори и инженери, системни архитекти.

За регистрация events.idc-cema.com/e/mobility12bg